В момента Министерството на правосъдието на САЩ провежда разследване на

...
В момента Министерството на правосъдието на САЩ провежда разследване на
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието на САЩ разследва VISA

В момента Министерството на правораздаването на Съединени американски щати организира следствие на методите на ценообразуване на Visa по отношение на технологията за токенизация. 

Фокусът на това следствие е главно върху политиките за таксуване на търговците, свързани със личната технология на Visa за отбрана на данните на картодържателите.

Основният въпрос, който се преглежда от Министерството на правораздаването, се отнася до практиката на Visa да постанова спомагателни такси на търговците, които избират да не употребяват патентованата технология на компанията за “токенизация ”.

Токенизацията включва подмяна на сензитивна картова информация с по-малко чувствителни токени, като по този метод се покачва сигурността на заплащанията.

Тези запитвания породиха повече от две години след започването на антитръстово следствие от страна на Министерството на правораздаването против Visa. Освен това редом дело, включващо Mastercard и нейните способи за токенизация, неотдавна завърши със съглашение.  

Исканията на Министерството на правораздаването за цивилен следствия през този интервал се въртят към антитръстовия закон на Шърман – значима правна рамка, ориентирана към попречване на монополни практики.

Visa показа самодейността си за токенизация още през 2014 година, въвеждайки система, при която обичайният 16-цифрен номер на сметката се заменя с неповторим токен, наличен единствено за Visa.  

Намерението зад този ход беше да се защитят данните на картодържателите по време на предаването им сред търговците и банките. От основаването си до момента Visa е издала над 4 милиарда токена на повече от 13,000 търговци, в това число на известни имена като Netflix, Microsoft и Fitbit на Alphabet.

Стимулирайки търговците с понижени такси за приемане на токенизацията, Visa акцентира нарасналата сигурност, която тя обезпечава.  

Освен изгодите за сигурността, токенизацията усъвършенства заплащанията, като разрешава на банките да актуализират карти с изминал период на годност, без да изискват ръчни актуализации от страна на клиентите.

Неотдавнашните корекции на таксите, въведени от Visa и нейните сътрудници, провокираха възобновен интерес от страна на Министерството на правораздаването към токенизацията.

Забележително е, че съществуват разнообразни проценти на корекциите за токенизирани и нетокенизирани заплащания. Например, от април значимите предприятия ще заплащат $1.38 на $100 за транзакции с стандартни кредитни карти Visa, включващи периодически такси.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР