В момента Лиляна Павлова провежда редица срещи за изпълението на

...
В момента Лиляна Павлова провежда редица срещи за изпълението на
Коментари Харесай

Какво работи министърът на европредседателството? Отговаря за Китай

В момента Лиляна Павлова организира редица срещи за изпълението на решението да има взаимен комитет с Китай.

Това отговори министър председателят Бойко Борисов на въпроса на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев за какво се постанова Лиляна Павлова да извършва фукнциите на министър на европредседателството, откакто е завършило.

Борисов добави, че на Лиляна Павлова е предоставено да координира и управлява седмата среща на страните от Източна Европа и Китай 16+1.

Министър-председателят изясни още, че страната ни е в триото България, Естония и Австрия и работи по избраната стратегия, която ще завърши в края на 2018 година

Павлова реализира и контрола върху координацията на цялостната политика на България по осъществяване на отговорностите, произлизащи от участието ни в Европейски Съюз, заяви Борисов по време на парламентарен надзор в Народното събрание.

Той е безапелационен, че след привършване на уговорките по триопрограмата ще бъдет подхванати нужните дейности по закриване на Министерството по европредседателството.

Антон Кутев съобщи, че от отговора на Бойко Борисов не излиза наяве какво съответно работи Лиляна Павлова. 

Австрия сега води европредседателството и няма министър, а ние имаме. Да помолим Австрия да поеме разноските?, попита Кутев.

Според него за Министерство за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз са нужни към 200 хиляди лева за прехрана. " Тези пари могат да отидат за майките на деца с увреждания ", уточни Антон Кутев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР