В момента компанията произвежда 50 хил. медицински апарата годишно ©

...
В момента компанията произвежда 50 хил. медицински апарата годишно ©
Коментари Харесай

"БТЛ индъстрийз" инвестира 20 млн. лв. в собствена фабрика в Пловдив

В момента компанията създава 50 хиляди медицински апарата годишно

© Надежда Чипева Производителят на здравна техника " БТЛ индъстрийз " ще построи лична фабрика в Пловдив, където сега работи в пространства чартърен. Новото дружество ще се намира на мястото на банкрутиралата и оповестена за обществена обмен кожарска фабрика " Пулпудева ". Инвестицията единствено в земята и постройката се прави оценка на 20 млн. лева, като производството на новото място би трябвало да стартира през 2021 година

Проектът

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " БТЛ индъстрийз " е закупила имот от към 20 хиляди кв.м на обществен търг, прецизираха от компанията, която е част от интернационалната група BTL. Справка в Имотния указател демонстрира, че теренът е добит за 4.7 млн. лева " Вече започнахме да разчистваме терена и смятам, че през 2021 година ще стартираме работа в новата ни фабрика ", сподели изпълнителният шеф Георги Петков за " Капитал ". По думите му инвестицията в съоръжение и технологии ще бъде много по-голяма от сумата за земята и постройката. " Имаме желание да вложим средства в автоматизирани хранилища, в роботизирани системи за систематизиране на материалите, в личен слънчев парк. Всичко ще зависи от това какво ще можем да защитим като възстановимост на инвестицията. Финансираме напълно със лични средства ", добави Петков. Сегашната фабрика ще продължи да работи, до момента в който се построи новата и се реалокира производството.

Подкрепа с инфраструктура

За инвестицията си компанията получи документ за вложител клас А, като страната ще окаже поддръжка с построяването на инфраструктурата. " Точният размер на средствата, с които страната ще поддържа " БТЛ индъстрийз ", ще зависи от техния план. Вече имаме индикативни стойности, само че към момента е рано да кажем точни цифри. За нас е значимо, че ще подкрепим разширението на компания, която основава последна и високотехнологична продукция ", сподели зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов при връчването на документа.

Хората на компанията

До две години броят на служащите ще нарасне до 500 души от към 300 сега. Отделно компанията има 30 инженери в развойния си център в София. " При нас работят експерти с друга устременост, тъй като тук затваряме целия кръг – от разработките на нова техника, през произвеждане на някои от съставените елементи на медицинските машини, цялостното сглобяване до реализацията на медицински апарати за кардиология, урология, физиотерапия и естетична медицина. Всяка наша машина има най-малко 300 съставния елемент и всеки служащ може да я сглоби самичък ", сподели Петков.

Той разгласи още, че междинната чиста работна заплата на заетите в производството е малко над 1000 лева месечно. С бонусите за продуктивност най-сръчните служащи си докарват чист приход от 1400 лева на месец.

В момента " БТЛ индъстрийз " създава над 50 хиляди медицински апарата годишно, като продукцията се изнася в над 110 страни по целия свят. През 2018 година компанията усили приходите си с близо 50% до 151.4 млн. лева Очакванията на Петков за тази година са приходите да набъбнат с още 40% и този ритъм да се резервира и през 2020 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР