В момента Комисията събира становища за нелоялни практики от играчи

...
В момента Комисията събира становища за нелоялни практики от играчи
Коментари Харесай

ЕС се кани да разследва Nvidia на пазара за AI ускорители

В момента Комисията събира мнения за нелоялни практики от играчи в промишлеността

AI ускорителите направиха Nvidia пазарен монополист  
(снимка: Nvidia)

Ще понесе ли отговорност Nvidia за триумфа си на пазара за AI ускорители? Европейската комисия може да стартира следствие на американската компания, заради преобладаващата ѝ позиция в този пазарен сегмент.
още по темата
В момента чиновници на Комисията събират мнения от участниците на пазара за евентуални нелоялни практики на водещия състезател. Това към момента не е следствие, а регулаторът се пробва само да разбере дали има потребност от започване на следствие, отбелязва Блумбърг.

Действията на Европейската комисия следват скорошна полицейска акция в офисите на Nvidia в Париж, която от своя страна беше провокирана от евентуални антиконкурентни дейности в промишлеността на графичните карти.

Ако Европейската комисия стартира следствие и Nvidia бъде приета за отговорна, компанията може да понесе големи санкции – до 10% от годишните си доходи, което сега възлиза на милиарди долари.

Nvidia е най-големият снабдител на AI ускорители. Компанията даже не смогва да задоволи търсенето от страна на промишлеността. Това породи спекулации измежду наблюдаващите на пазара, че Nvidia продава своите ускорители с 1000 % надценка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР