В момента когато войната е започнала главният пратеник на Путин

...
В момента когато войната е започнала главният пратеник на Путин
Коментари Харесай

Ройтерс: Путин отхвърлил мирно споразумение за Украйна, когато войната започнала

В момента когато войната е почнала основният делегат на Путин в Украйна е споделил на съветския водач, че е сключил краткотрайна договорка с Киев, която ще удовлетвори настояването на Русия Украйна да остане отвън НАТО, само че Путин го отхвърлил и траял с военната си акция. Това настояват трима души, близки до съветското управление.

Роденият в Украйна делегат Дмитрий Козак показал на Путин, че счита че договорката, която е изковал, отстранява нуждата Русия да продължи огромна окупация на Украйна, съгласно тези източници. Препоръката на Козак към Путин да одобри договорката се оповестява от Ройтерс за първи път. Путин неведнъж е заявявал преди войната, че НАТО и неговата военна инфраструктура се доближават по-близо до границите на Русия, като одобряват нови членове от Източна Европа и че алиансът в този момент се готви да вкара и Украйна в своята орбита. Путин обществено съобщи, че това съставлява екзистенциална опасност за Русия, което го принуди да реагира.

Но макар че по-рано поддържа договарянията, Путин даде да се разбере, когато му беше показана договорката на Козак, че отстъпките, контрактувани от неговия асистент, не са стигнали задоволително надалеч и че той е разширил задачите си, с цел да включи анексиране на части от украинска територия, настояват източниците. Като резултат договорката била прекъсната.

Попитан за констатациите на Ройтерс, представителят на Кремъл Дмитрий Песков показва, че " това няма безусловно никаква връзка с действителността. Такова нещо в никакъв случай не се е случвало. Това е безусловно погрешна информация “.

Козак не отговори на настояванията за коментар, изпратени посредством Кремъл.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР