В момента, когато в Брюксел се събират десетки европейски лидери

...
В момента, когато в Брюксел се събират десетки европейски лидери
Коментари Харесай

Сигурност под въпрос: За срещата на върха в Брюксел стотици полицаи се разболяха

В момента, когато в Брюксел се събират десетки европейски водачи за срещата на върха, стотици служители на реда се оказаха „ заболели “. Така те стачкуват против изискванията на труд, написа БГНЕС.
Говорител на полицията сподели, че към 20% от 2600-те полицейски чиновници в Брюксел – т.е. повече от 500 чиновници - са оповестили, че " отсъстват заради заболяване ".
В прилежащия бранш " Монтгомъри ", където са назначени 585 полицейски чиновници, ситуацията е сходно и има огромен резултат върху активността на силите на реда заради " болестта " на силите на реда. Протестът беше разгласен в понеделник от три профсъюза.
Акциите съответстват с провеждането на двудневната среща на върха в европейския квартал на Брюксел, която ще бъде последвана от среща Европа-Азия в четвъртък и петък. " Срещата ще се организира и полицията ще бъде там. Ние сме на масата за договаряния, с цел да намерим решения ", сподели Илзе Ван Де Кеере, говорителка на полицейската зона Брюксел-Капитал-Икселес, която работи към европейските институции.
„ Различните полицейски зони ще си оказват помощ една на друга и службата за популацията ще бъде обезпечена “, уточни още Воут Монейне от прилежащата зона " Монтгомъри ".
напомня, че за провежданите няколко пъти годишно срещи на върха на Европейски Съюз в столицата биват командировани служители на реда от цялата страна, даже и от Холандия, с цел да може брюкселската полиция да извършва всекидневните си отговорности. Вероятно към края на седмицата „ закъсалите здравословно “ служители на реда ще се върнат на работа.
" Болните " чиновници на реда били посъветвани по този начин от профсъюзите, с цел да се измъкнат от наредбите, по силата на които стачкуващите служащи могат да бъдат принудени да се върнат на работа.
А другояче служителите на реда са гневни поради въпроси, свързани с пенсионната промяна, платения отпуск по болест и непрекъснатия дефицит на личен състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР