В момента, когато ЕС се сблъсква с последиците от трагичното

...
В момента, когато ЕС се сблъсква с последиците от трагичното
Коментари Харесай

Ципрас критикува политиката на Гърция спрямо Северна Македония

В момента, когато Европейски Съюз се сблъсква с последствията от трагичното решение да не даде зелена светлина за интеграционния развой на Северна Македония, наподобява Гърция напълно отсъства от протичащото се в прилежащите страни. Това разгласи в обществените мрежи водачът на СИРИЗА и някогашен министър-председател на Гърция Алексис Ципрас. Той разкритикува позицията на гръцкото държавно управление, като я дефинира като пасивна и „ роля на статист ” в района, оповестява МИА, представена от БГНЕС.
„ По врене на Съвета на Европейски Съюз министър председателят на Гърция просто следи по какъв начин Дания и Холандия договарят за бъдещето на Балканите. Сега с отегчение следи Италия, която предлага разговорът за присъединение да стартира през ноември ”, твърди Ципрас.
Независимо, че счита Договора от Преспа за нездравословен, гръцкото държавно управление ще се моли в прилежащата страна да не победят още веднъж националистите и да оспори „ срамния ” контракт. По този метод Гърция се връща в ролята на статист на Балканския район, който следи самодейностите на трети страни, счита опозиционният водач.
В своя пост той акцентира, че външна политика не се води под управлението на страха от вътрешнопартийни зависимости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР