В момента, Кирил Петков не може да бъде регистриран като

...
В момента, Кирил Петков не може да бъде регистриран като
Коментари Харесай

Конституционалист смята, че към момента Кирил Петков не може да се кандидатира за депутат

В момента, Кирил Петков не може да бъде регистриран като претендент за народен представител, тъй като в ГРАО той участва като български жител с двойно поданство. Затова въпросът би трябвало да бъде решен от Конституционния съд (КС). Това сподели някогашният парламентарен арбитър и член на Комисия за защита на конкуренцията Пламен Киров. Той засяга моментната обстановка, като напомни, че до края на седмицата изтича срокът, в който Петков би трябвало да показа пред Конституционен съд документите от Канада, с които да потвърди, че се е освободил от канадското си поданство.

Припомняме, че версията на Петков е, че той не е канадски жител още от април, 2021 година, когато е подал документи и е дал волеизявление, че се отхвърля от това поданство. Има обаче спор дали отводът не влиза в действие чак като пристигна удостоверение от Канада – Петков сподели, че " " (2021 година) сигурно не е канадски жител.
 Кирил Петков показва до 9 октомври в Конституционен съд документ, че не е канадец Кирил Петков показва до 9 октомври в Конституционен съд документ, че не е канадец
Кирил Петков ще показа в Конституционния съд в инструкции период - 9 октомври 2021 година, документа, удостоверяващ, че към този момент не е жител...

Няма никакъв риск от законова позиция, особено по Закона за правосъдната власт, Лозан Панов да излезе в неплатен отпуск, до момента в който минат акцията и изборите за президент. Мисля, че проблем няма – да си спомним, че арбитър Нели Куцкова преди време беше претендент за вицепрезидент, излезе в неплатен отпуск и след акцията се върна на работа, напомни Киров.

Думите на Киров в този момент са сходни на тези, които за различен претендент – проф. Анастас Герджиков. Сега пред bTV Киров е безапелационен, че няма нарушаване, а в случай че е трябвало от Панов да бъде търсена отговорност за политическа активност, откакто работи като магистрат, това е трябвало да стане от дълго време – още преди години, когато той и настоящи съдии.

Иначе Киров беше безапелационен, че издигането на претенденти за президент през Инициативни комитети е от дълго време политическа процедура, въпреки и недобра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР