В момента животът в нашия град е спокоен. Няма подадено

...
В момента животът в нашия град е спокоен. Няма подадено
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: В момента градът е спокоен, няма уведомление за нов протест

„ В момента животът в нашия град е спокоен. Няма подадено съобщение за нов митинг. Всички имаме вяра, че и да има митинг, то той ще е кротичък. “ Това съобщи пред bTV кметът на Габрово Таня Христова. Тя е на мнение, че в случай че протичащото се в Габрово не бъде употребявано за политически цели, обстановката ще се успокои.

По думите ѝ в града в никакъв случай не е имало ромски гета, няма и да има. Няма и сегрегирано учебно заведение.

Кметът осведоми, че през днешния ден се е провела изключителна сесия на Общинския съвет. На нея всички общински съветници са били единни и безапелационни, че внушенията, че в Габрово проведено се заселват роми са погрешни. „ Призоваваме към разсъдък и сливане на напъните на институции и жители за запазване на реда и спокойствието в града. Отправяме апел към всички политически сили да не употребяват създалото се напрежение за политически цели, тъй като това е извънредно рисково ”, съобщи Христова.

На въпрос дали има хора, които предизборно основават напрежение, тя разяснява, че не е изключено, само че не би трябвало да се отхвърля обстоятелството, че има обективен яд, който е натрупван във времето и който е обвързван с това, че някой има право да не съблюдава закона.

„ Вероятността да има от всичко по малко в този случай е реалност. Най-важното е обстановката да бъде овладяна ”, добави кметът на Габрово.

Във връзка с подадената оставка на шефа на полицията в града, Христова съобщи: „ Вероятно полицията подцени тежестта на провинението и последствията, които може би имаше късмет да бъдат предотвратени. Вината обаче не е само тяхна. “

Тя добави, че Община Габрово предлага законодателни промени, които към този момент е изпратила към Народното събрание и Министерския съвет, в Закона за административните нарушавания и санкции. Те включват увеличение обсега на административните нарушавания с едно ново, което може да бъде наречено общественополезен труд и което би могло да размени наказването – санкция. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР