В момента живеем от скандал до скандал, влизаме от една

...
В момента живеем от скандал до скандал, влизаме от една
Коментари Харесай

Джафер: Няма нито един сектор, в който да не е имало криза

В момента живеем от скандал до скандал, влизаме от една рецесия в друга рецесия. Управляващите са в доста тежка обстановка. Аз мисля, че опозицията ще откри причини за вота на съмнение. Самото общество дава такива причини. Не може в 21 век да не осигуряваш на жителите си питейни вода.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи и зам.-председател на Народно събрание доктор Нигяр Джафер.

Тя разяснява тематиката за идния избор на съмнение към държавното управление поради неуспех в екологичната политика. Припомняме, през вчерашния ден от Движение за права и свободи оповестиха, че ще поддържат вота.

"Няма нито един бранш, в който да не е имало рецесия. Трябват промени във всички браншове.

Отказът от промени е повода за непрекъснатите рецесии. Управляващите повтарят единствено, че стабилността е най-важна и по тази причина няма да подадат оставка. За нас най-важно е да се проведат промени в основни браншове.

Мога да дам образец с шефа на НЗОК доктор Дечо Дечев. Той сподели неща, които от опозицията повтаряме от доста години. Неговите думи бяха потрес за ГЕРБ, тъй като те си го избраха за шеф на здравната каса.

Д-р Дечев сподели, че касата би трябвало да се промени, че няма по какъв начин да продължи да работи по този модел. Това значи промяна. Ние от години твърдим, че е нужна демонополизация на НЗОК.

Това е единствено една мярка, с цел да се спре злополуката в опазването на здравето. Другите са електронно опазване на здравето, електронните стандарти, единната осведомителна система.

За тези неща приказваме от години, само че нищо не е осъществено. Всяка година гласуваме повече пари за опазване на здравето, само че резултатът е незабележим. Трябва политическа воля, с цел да се случат промените. Такава воля няма.

Напротив, има боязън от непопулярните ограничения, които е наложително да се вземат. За 20 години имаме 19 шефове на здравната каса. Това споделя всичко. Системата би трябвало да се промени ", безапелационна бе доктор Джафер.

"Отдавна сме декларирали нашето мнение за ръководството. Отговорността се носи от ГЕРБ. Ние сме подготвени да подкрепим всяка една промяна, която ще е за положителното на България. Ние не сме на правилото стани, с цел да седна.

Доказали сме го. Движение за права и свободи е съпротива и постоянно е гласувало "против " държавното управление при всеки един избор на съмнение. Екологичната тематика е доста сериозна. Ние от дълго време приказваме за чиста вода, чиста храна, чиста околна среда, само че не виждаме нищо от това да се извършва от държавното управление ", добави тя.

За край тя разяснява предлагането на Движение за права и свободи защитаваните от НСО да си заплащат за защитата.

"Искаме спор за НСО. Този спор би трябвало да се организира в Народното събрание. Нека там всеки да каже защо се бори и какво цели. Това е нашата цел ", разкри Джафер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР