В момента извършителят е на свобода без мярка за неотклонениеБившият

...
В момента извършителят е на свобода без мярка за неотклонениеБившият
Коментари Харесай

Втора експертиза ще доказва състоянието на зверски нарязаното момиче

В момента причинителят е на независимост без мярка за неотклонение

Бившият другар на 18-годишната Д.М. от Стара Загора Г.Г., на 26 години, е нанесъл побой и е направил над 20 прободни рани с макетно ножче на момичето очевидно от ревнивост, стана известно от медийни изявления. За да я зашият, лекарите са създали 400 шева по тялото й, настояват нейни близки. Те обаче недоумяват за какво мъжът е на независимост, откакто Окръжният съд го освободи без никаква мярка за неотклонение, като преди този момент анулира наложеното му от Районния съд задържане под стража.

По този мотив от Районна прокуратура в Стара Загора обясниха следното по случая:

" На 27 юни 2023 година в Районна прокуратура - Стара Загора е постъпило съобщение от ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора за стартирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с потърпевшо лице - 18-годишната Д.М. По случая незабавно е почнало следствие под управлението на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура и проверяващ орган от Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора. Проведени са първични дейности по следствието - оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване и освидетелстване на потърпевшата.

На идващия ден - 28 юни 2023 година, на причинителя на действието Г.Г. е било предявено разпореждане от Районна прокуратура - Стара Загора за привличане му в качеството на обвинен за това, че на 26 юни 2023 година в Стара Загора е предизвикал междинна телесна щета на Д.М.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора от 28 юни обвиненият Г.Г. е бил арестуван за период до 72 часа.

На 1 юли 2023 година прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд - Стара Загора искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения Г. Г.

Районен съд - Стара Загора е почел настояването на прокуратурата и е взел мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на мъжа, предава

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР