В момента има ясно изразена позитивна позиция от страна на

...
В момента има ясно изразена позитивна позиция от страна на
Коментари Харесай

В Азербайджан готови да увеличат доставките на природен газ

В момента има ясно изразена положителна позиция от страна на виновните министерства в Азербайджан за повишение на размера на доставките от природен газ. Все отново е значимо да се посочи, че в консорциума, който доставя газ от Азербайджан има други акционери с изключение на държавното управление в Баку и би трябвало да бъдат извършени и договаряния с тях.

Ние ще ви осведомяваме сега в който се вземе решение по проблема, било то позитивно или негативно.

Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов по време на конференция във връзка обстановката с газовия пазар у нас и увеличените цени на синьото гориво от 1 януари 2022 година

Николов съобщи, че по проблема се е заел персонално и министър председателят Кирил Петков. Той напомни, че и президентът Румен Радев също е провел диалози с азербайджанската страна.

Ние вършим безусловно всичко допустимо в България да постъпят количества природен газ, които са на по-добри цени от актуалните, сподели още Николов.

Опасност за топлоподаването няма

Министерството на енергетиката и министерството на финансите имат подготвеност да приспособяват при потребност квалифицираните ограничения за обезщетения на сдруженията, които оперират на контролиран пазар включително и топлофикациите. Фалит на сдружения и спиране на топлоснабдяването на жителите няма да бъде позволено.

Предвиждаме и обезщетения на небитовите консуматори на природен газ. По отношение на бизнеса е допустимо да бъдат подхванати сходни ограничения единствено при фрапантно нарастване на цените и заплаха от загуба на конкурентоспособност по отношение на компании от страни в района.

Това сподели Николов във връзка с по-високите цени на природния газ влезнали в действие от 1 януари

В момента се прави инспекция във връзка с метода, по който работят групите следящи и предлагащи цени на природния газ към Комисията за енергийно и водно контролиране.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР