В момента има тотална намеса в оперативното управление на Здравната

...
В момента има тотална намеса в оперативното управление на Здравната
Коментари Харесай

Има тотална намеса в оперативното управление на Здравната каса

В момента има тотална интервенция в оперативното ръководство на Здравната каса в лицето на зам.-министъра на опазването на здравето и ръководител на Надзора Жени Начева.

Това сподели в предаването „ Тази неделя” по bTV някогашният подуправител на НЗОК доктор Димитър Петров, който беше освободен в края на предходната година.

По думите му Начева кадрува в Касата, разпорежда се непосредствено на административния личен състав, трансформира бюджети на лечебни заведения.

„ Това освен че не е редно, само че съгласно мен тя прави серия от закононарушения”, акцентира той.

Поводът за диалога с него беше поисканата от здравния министър оставка на шефа на НЗОК доктор Камен Плочев. Както самичък призна, министър Кирил Ананиев изпаднал в „ ужас”, откакто схванал, че Плочев желае актуализация на бюджета на Касата зад тила на държавното управление.

В писмо до ръководителя на Народното събрание и парламентарните групи Плочев показва, че отговорностите на българската към непознати здравни каси нарастват.

Освободеният през декември подуправител на НЗОК проф. Плочев изрично не е за поста шеф на НЗОК, защото в никакъв случай не се е занимавал със здравно обезпечаване. „ Изумен съм, че условията за шеф на Касата са толкоз ниски, че са по-ниски от тези за шеф на районна каса”, разяснява някогашният подуправител на НЗОК.

Като си тръгвах, му споделих, че най-хубавото, което може да направи за НЗОК и за себе си, е да се махне по най-бързия метод, тъй като той ще има проблеми”, добави Петров. Той не вижда какво става, какво му дават да подписва.

Първоначално не искаше да подписва нищо, беше го боязън, сподели още доктор Димитър Петров. Дали ще си подаде оставката или не, не мога да кажа, може да реши да стои и абсурдът да се задълбочи, предвижда той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР