В момента има служебен кабинет, който се справя много по-добре

...
В момента има служебен кабинет, който се справя много по-добре
Коментари Харесай

Бизнесът ще инициира срещи с партиите в парламента следващата седмица

„ В момента има длъжностен кабинет, който се оправя доста по-добре от предходния постоянен, което личи в доста сфери, в това число в енергетиката. Дневният ред на политиците се разминава с този на хората, бизнеса и живия живот. По тази причина  бизнесът ще инициира срещи с партиите в Народното събрание идната седмица “, разяснява пред Нова нюз Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България. 

„ Първата към този момент е ясна – тя е с партията „ Български напредък ” на Стефан Янев и ще се състои в понеделник “, разясни Велев. По думите му дневният ред на политиците се разминава с дневния ред на жителите и бизнеса. Той напомни, че на 6 октомври Съветът на Европа одобри правилник по отношение на незабавна интервенция за справяне с високите цени на електрическа енергия.  

„ Всякакви глупави лозунги, че бизнесът би трябвало да се приспособи към високите цени на сила явно са неуместни. Даже Европейския съвет разбра, че това значи бизнесът да се изнася от Европа ”, посочи Велев. Той акцентира, че бизнесът чака мярката в негова поддръжка да бъде удължена доникъде на идната година, както и че други хрумвания в тази тенденция на Министерството на енергетиката към този момент са отхвърлени от работодателите.

„ До вторник би трябвало да дадем нашите оферти. А те са българските консуматори да имат конкурентни цени на електрическата енергия с потребителите в Европейски Съюз. Говорим и за газа. За електрическата енергия това е елементарно достижимо, в случай че не се опитваме да задържим свръхприходи в енергетиката, с цел да може някои хора да си ги изпълнят по джобовете ”, означи Велев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР