В момента има плато, което ние сме разположени по броя

...
В момента има плато, което ние сме разположени по броя
Коментари Харесай

Акад. Гълъбов: Възможно е да се разболеем от грип и COVID-19 едновременно

" В момента има плато, което ние сме ситуирани по броя на случаите на ковид. Увеличени са броя на тестванията. Ние сме в тройката европейски страни с най-голям % на болни на 100 000 население . Налице е и преобраладаване на заболелите над оздравелите, като се изключи през вчерашния ден. Не е доста цветущо състояние при нас. Намираме се в интервал на интензивно разпространяване на болестта в страната. " Това сподели за Българска национална телевизия вирусологът акад. Ангел Гълъбов.
Индивидуалната отбрана на хората, имунния отговор е доста друг. Има такива, които развиват естествени антитела и клетъчен имунитет, само че има и такива, които дават мн слаб отговор. Въпросът е комплициран и очакванията са, че ще има уравнивеловка с имунизацията, разгласи той.
Възможно ли е да си по едно и също време инфектиран и с двете - COVID-19 и сезонен вирус? - " Без никакъв проблем . Още повече, че има наклонност да доминират случаите на провали на горните дихателни пътища от COVID-19.Което значи, че могат да се срещнат двата вируса. Пожарна охрана принцип сред вирусите има конкуренция, кой пръв ще овладее организма. Засега няма данни, тъй като към момента не са се срещнали. Не зная по тематиката какви са данните в Южното полукълбо, само че да, допустимо е да съществуват по едно и също време. ", сподели ученият.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР