В момента има пълна доминация на делта варианта у нас

...
В момента има пълна доминация на делта варианта у нас
Коментари Харесай

Кацаров: Един човек заразява до 8 души, възрастните да се ваксинират!

В момента има цялостна доминация на делта разновидността у нас и невисок % на алфа разновидността. Това заяви на брифинг проф. Мира Кожухарова, консултант на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

Проф. Кожухарова посочи, че при до 99% от пробите се потвърждава делта разновидността и единствено при 1% става въпрос за алфа вид. Делта разновидността заразява и с по-ниска доза, а болните стартират да заразяват по-рано, в сравнение с беше при алфа разновидността.

Един човек заразява от 6 до 8 души. Припомняме, че при делта разновидността не се следи загуба на усет и подушване. Пациентите наред с високата температура, страдат най-много от главоболие, хрема и раздразнение в гърлото. Разликите в признаците на болестта демонстрират какъв брой значимо е и при най-безобидните признаци на простуда да се направи тест. И макар че инфектираните са най-вече млади, потвърдено е, че по-високата смъртност е при по-възрастните хора, уточни доктор Стойчо Кацаров.

Затова от Министерството на здравеопазването упорстват възрастните хора да се имунизират. Данните сочат, че 85% от смъртните случаи у нас са на хора над 60-годишна възраст.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР