В момента има много различни вируси и Covid-19 между тях.

...
В момента има много различни вируси и Covid-19 между тях.
Коментари Харесай

Д-р Павлина Михайлова: В момента има много вируси, лекувайте се като за Covid-19!

" В момента има доста разнообразни вируси и Covid-19 сред тях. Моят апел е – " лекувайте се постоянно като за Covid-19, имайте поради Covid-19, в случай че пък не излезе Covid-19, добре ". Това, че отпадна карантината, не значи, че към този момент го няма или е някаква простуда. "

Това мнение изрази пред БНР доктор Павлина Михайлова, ръководител на Сдружението за лекуване на Covid-19 с реконвалесцентна плазма, член на УС на Националната пациентска организация по време на пандемията. Сега се срещаме с правнуците на Омикрон, както професор в Щатите окачестви сегашните разновидности, които вървят, добави тя.

Това е сериозно заболяване, съществени са и дълготрайните последици от него, предизвести експертът.

Сдружението е публикувало подробен протокол - терапевтична скица за приложение в домашни условия.

Д-р Михайлова поучава вкъщи да се употребява " остарялото средство ацетилсалицилова киселина и то в 400-500 мг за десетина дни ", което е с противотемпературно, противоболково, противосъсирващо деяние. Препоръчват се още хранителна добавка, противовирусен препарат, пробиотик и друго остаряло лекарство, което се употребява от десетилетия, " което доста хора не го изписват, тъй като е 6-7 лв. ".

По думите ѝ всеки доктор си е изработил личен протокол за лекуване на Covid-19, който счита за сполучлив.

Нищо не подсигурява развиването на постковид синдром, акцентира доктор Павлина Михайлова и добави, че няма значение по какъв начин си прекарал болестта, по какъв начин си се лекувал и дали си направил профилактика на постковид.

" Постковид сега е тера инкогнита. Вече се оформят заболявания, които са нови, непознати за човечеството. Те се развиват след коронавирус. Имам поради няколко такива неврологични. Имаме нови заболявания, които още не са дефинирани. В момента говорим за скритата пандемия, която си върви редом. Не знаем какъв брой хора ще бъдат повредени след една година. Говорим за инвалидизиращи признаци и премеждия ", разяснява доктор Михайлова в предаването " Хоризонт до обед ".

Според нея трябва да се направи осведомителна акция за постковид у нас.

" След коронавирус медицината се промени. Минал ли е през теб този вирус, ти не си същият ", съобщи тя.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР