В момента има един сериал, който бавно, но сигурно се

...
В момента има един сериал, който бавно, но сигурно се
Коментари Харесай

Смразяващият сериал, който накара жените да се влюбят в психопат

В момента има един сериал, който постепенно, само че несъмнено се трансформира в обществен феномен и за това приказват хилядите изявления по негов адрес в обществените мрежи. Сериалът се споделя "Ти " и насочва забавно обръщение, подстрекателство и предизвестие към своите фенове. Шоуто доста ловко демонстрира, че към момента ни е мъчно да разграничим сантименталните взаимоотношения от прочувственото принуждение.

"Ти " е продукция на тв канала Lifetime, изработен е по претекстове от едноименната книга на писателката Каролайн Кепнес, а сега може да се гледа в Netflix. Именно от известната платформа стартира и превръщането на "Ти " в сериал със значимо и смразяващо кръвта обръщение, което накара хиляди по света да се усъмнят в истинността на връзките си.

10-те епизода на "Ти " наблюдават историята на красивия книжар Джо Голдбърг, който среща прелестната русичка студентка Гуинивер Бек. Ще си помислите, че това е общоприета любовна история, която ще премине през няколко драми, с цел да приключи с хепи енд, само че не... Историята си има поврат, много нечовечен поврат. Оказва се, че това е историята, разказана през очите на Джо, историята на един умопобъркан, на едно прочувствено и физически измъчвано момче с убийствени пристрастености и обич към шпионирането, който няма да се спре пред нищо, с цел да направи Гуинивер изцяло влюбена и подвластна от него.

Решението историята да бъде разказана от гледната точка на Джо е хитро - по този метод фенът е поканен непосредствено в мозъка на един умопобъркан, показвайки ни през цялото време по какъв начин той изцяло оправдава ужасното си държание. Монолозите му на моменти стартират да звучат напълно рационално на феновете и е в действителност обезпокоително какъв брой елементарно можем да стартираме да разбираме дейностите му и даже да му симпатизираме.

"Можем да разберем за какво Джо работи по този метод, тъй като всеки един от нас се е чувствал като че ли света е срещу него. Но за разлика от Джо, ние не подхващаме такива сурови ограничения, споделя авторката на книгата.

Чудовището, което Каролайн Кепнес е основала е доста по-ужасяващо и реалистично, тъкмо тъй като тя не го показва като страшилище . Той е момче, което можеш да срещнеш в Tinder, момче, което може да ти написа във Фейсбук или Instagram, момче, което ще опита да се смъква в някой бар. Той е като всички тези мъже, само че на n-та степен. Чувстваме Джо прочут поради конфликтите ни с сходни мъже в действителността, само че и тъй като той прави неща, които се считат за "красиви и сантиментални " в любовните филми и романи. Той е като воин от сантиментална комедия и прави познатите за нас неща, само че зад тила си държи секира и куп психарски мисли.

 ти

Ето за какво реакциите към основния воин на "Ти " не са толкоз остри, колкото би следвало. Жените стартират да му симпатизират, тъй като той се старае да се хареса по всевъзможен метод на Бек и стартират да считат, че тя не заслужава неговото внимание и не е почтена за любовта му. Някои дами се пробват да оправдават шпионажите, четенето на чатове и наблюдаването през прозореца и даже го намират за благо и сантиментално. Е... не е!

Но сериалът е задоволително добре изработен, с цел да ни принуди да достигнем до неуместни и притеснителни изводи и благосклонности. Като това един умопобъркан да ни стане някак приветлив и да желаеме да бъде дружно с момичето, което явно тормози и манипулира (макар и тя да не го осъзнава).

 ти

Джо наподобява като рицар в златни доспехи, както наподобяват и доста от мъжете, които в действителния живот насилват дамите си прочувствени и физически. Мил е, прави огромни сантиментални жестове, пази момичето си, мисли си, че знае кое е най-хубавото за не, крие се в душа ѝ сякаш шеговито, следи всяка нейна стъпка и я следи през прозореца на дома ѝ, въздишайки влюбено, избавя я от движещ се трен - все неща, които воин в сантиментален филм би направил.

Той е олицетворение на мъжкия персонаж, който се пробва да завоюва момичето, само че по този начин стигаме досега, в който не можем към този момент да разграничим архаичната хрумвания за романтика и рицар на бял кон от страшния преследвач, който се крие в сенките и се пробва да ни манипулира.

 ти

За благополучие сериалът "Ти " е просто едно телевизионно развлечение, небивалица, само че тъжното е, че годишно десетки дами в България биват преследвани, притеснявани, пребивани и даже убивани от техните сътрудници, някогашни другари или даже непознати психопати.

28 мъртви дами, убити от своите някогашни или сегашни съпрузи или сътрудници. 3 мъртви деца, убити от своите татковци. Само за 2018-та година. На всеки 2 седмици една българка е убивана. От човек, който е обичала. Такава е тъжната равносметка.

Статистика от интернационалните организации удостоверява, че всяка четвърта и даже всяка трета жена в България е жертва на домашно принуждение. Това са 1 милион българки...

Вчера в Стара Загора мъж умъртви брачната половинка си с нож в припадък на ревнивост, а едно 8-месечно бебе остана без майка.

 ти

Ето за какво този сериал е извънредно забавен и заслужава да бъде забелязан. Той е просто история, въодушевена от книга, само че е жестока действителност за мнозина дами по света. Сериалът ни кани в мозъка на един умопобъркан, само че не, с цел да ни накара да го харесваме или оправдаваме, а с цел да ни покаже по доста остроумен метод какъв брой е елементарно да попаднем в клопката на един подобен човек.

Самата аз имах няколко момента, в които се пробвах да го оправдая и даже се надявах двамата герои да бъдат дружно, а когато сериалът свърши, осъзнах, че и аз съм се хванала в мрежата на психопата и в лъскави облик на идеалния мъж, който има "разумно " пояснение за всяка своя постъпка.

Тормозът не е окей, преследването не е окей, операцията не е окей, ревността до полуда не е окей. Ако се чувствате даже минимум застрашени, потърсете помощ или поговорете с непосредствен човек. Никой не заслужава такава "любов ".

И гледайте "Ти " - отваря очи.



 ти
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР