В момента и трите основни власти по Конституция в България

...
В момента и трите основни власти по Конституция в България
Коментари Харесай

Карадайъ: Трите власти в България в момента не функционират

В момента и трите съществени управляващи по Конституция в България – законодателна, изпълнителна и правосъдна, не действат. Виждаме кавги. Това разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в с. Медовец, където Движението означи годишнина от Майските събития през 1989 година и уважи героите на демокрацията, станали жертва на насилствената асимилация по време на провеждания от тоталитарната власт така наречен „ възродителен развой ”, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

 

Карадайъ не разяснява решението на ГЕРБ за заледяване на договарянията с „ Продължаваме промяната ”, като сподели, че не е в течение на новините, тъй като през днешния ден Движение за права и свободи организира възпоминателни събития.

 

Личното его, партийното его, а и безотговорното държание на някои участници в процеса, вършат по този начин, че след пет следващи парламентарни избора избора да не можем да излъчим  и да преодолеем политическата рецесия. А без да сме създали това, няма по какъв начин да се оправим с останалите рецесии – икономическа, обществена, здравна и други, акцентира Мустафа Карадайъ.

 

От друга страна няма концепция за решение проблемите на хората, за прекъсване на обедняването и превъзмогване на инфлацията. Инфлацията в България е най-малко два пъти по-голяма от междинната европейска, уточни още Карадайъ. И напомни, че откогато страната ни е член на Европейски Съюз, повече от 15 години разчита главно на вложения от европейските фондове.

 

За излаз от Ковид рецесията, за подкрепяне на дребния и междинен бизнес, за опазване на работните места Европейският съюз задели средства и всяка страна трябваше да си разпише План за възобновяване и резистентност. Но в България  сме очевидци, че нито този проект работи, нито оперативни стратегии, нито Стратегическият проект за земеделие, нито проектът за преход. България сега не употребява заделените за нея сумарно близо 60 милиарда лв., сподели водачът на Движение за права и свободи. И напомни, че тези проекти трябваше да са написани през 2020 години и през днешния ден към този момент да отчитаме осъществяването им.

 

Последната година за договаряне на тези средства е 2024-та. Да не се окаже, че окончателно ще загубим някои от тези средства, предизвести Карадайъ.

 

На този декор чухме – има ред квалификации за тези участници в политиката, аз няма да способствам в този ден с нови, и видяхме по какъв начин една част от хората, които желаят да обитават на терена на политиката за персонални ползи, какви съвещания организират, какви са им целите, диалозите, задачите. Всичко това успяхме да го забележим. Но за жалост цената се заплаща от българския народ и всички български жители, категоричен бе Карадайъ.

Компетентните държавни органи в тази обстановка би трябвало да си влязат в ролята, съобщи той във връзка записите от съвещанието на „ Продължаваме промяната ”.

 

Движение за права и свободи предложи като излаз от обстановката привикване на Велико народно събрание. И тук има някои предпоставки, и тук се изисква и разсъдък, и отговорност, и разговор, заключи Мустафа Карадайъ.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР