В момента говорим за 22-ра поредна поправка на един и

...
В момента говорим за 22-ра поредна поправка на един и
Коментари Харесай

Експерти в ефира на БНТ: Българското Черноморие деградира

В момента приказваме за 22-ра поредна корекция на един и същи закон. Очевидно този закон не е създал никаква положителна смяна по българското Черноморие от 2008 година насам, когато влиза в действие, това сподели Любомир Попйорданов, дълготраен ръководител на Българска асоциация за различен туризъм в предавенато " Още от деня " на Българска национална телевизия.

" Ние виждаме една деградация на Черноморието, на качеството на продукта, хората, които работят там към този момент нямат никаква заинтригуваност. Загуба на човешки запаси, загуба на пейзаж - т.е. на целия капацитет, на който би трябвало да стъпи туризмът - неговото качество е оронено ", добави той.

По думите на Попйорданов нито тези промени, нито предходните са създали нещо в посока на същностните проблеми на българския туризъм. " Те се занимават с някакви кокошкарски елементи ", дефинира той.

Бранимир Ботев, някогашен зам.-министър на стопанската система, енергетиката и туризма в три поредни държавни управления, съобщи, че във всички страни на Европейски Съюз има закони и ясна нормативна база, по силата на която страната управлява и урежда материята в сходен вид територии.

Той посочи: " Съгласен съм с господин Попйорданов, че тези промени са безумство. Откакто съществува Министерството на туризма за тези 4 години и половина, 12 са измененията в ЗУЧК. Всеки студент по право още в първи курс учи, че един закон урежда трайни публични връзки. Логично следва въпросът кои са тези трайни публични връзки, които се трансформират на три месеца, както се трансформира ЗУЧК? Остава усещането, че би трябвало да се уреди материя в интерес на съответен индивид и съответен проблем, а не обща законова материя. "

Бранимир Ботев акцентира, че е значимо да се уреди всичко, обвързвано със стопанисването на плажовете, с дейностите, които се реализират върху тях. Той обаче беше безапелационен, че сходни промени не дават резултат. " До този миг аз не видях нито някакъв прелиминарен разбор на сходствата с европейското законодателство, да се потърсят аналози. На второ място - няма никакъв разбор за последващите възможни резултати от използването на този закон ", изясни Ботев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР