В момента ГЕРБ имат огромна дилема - дали да продължат

...
В момента ГЕРБ имат огромна дилема - дали да продължат
Коментари Харесай

Лорер с ултиматум: Или ГЕРБ ни подкрепя кабинета, или прави съюз Магнитски в МС

В момента ГЕРБ имат голяма алтернатива - дали да продължат да поддържат нежното доверие, което създадохме, или да завият още веднъж на " магнитската коалиция ", от която едвам-едвам се пробват да се извърнат. Направихме услуга на ГЕРБ с представянето на проектокабинета и пред тях стои въпросът дали да се извърнат към обединението " Магнитски " или " хартиената коалиция ", или да поддържат кабинет, който ще е добър за България. Мнението в жанр отправяне на ултиматум към Бойко Борисов през телевизионния ефир направи ексминистърът и посочен за нов мандат в Министерски съвет при нововъведенията Даниел Лорер в проектокабинета на Николай Денков (ПП-ДБ) пред камерите на Би Ти Ви. 

Коалицията ПП/ДБ направила голям жест с проектокабинета, с който дала изясненост на желанията си, с цел да няма спекулации и политически игри.

Всяка заран се води диалог кой е първи на изборите и ние започнахме да се усещаме спечелили, тъй като единствено нас ни питат за държавно управление, уточни Лорер. Той добави, че единствената мисъл на обединението при избора на проектокабинета била по какъв начин България да стане естествена страна.

Имаме отговорност пред гласоподавателите - не поддържаме мандат на ГЕРБ и назначения от ГЕРБ, акцентира Лорер. Той е уверен, че рецензията против Асен Василев е подправена.

Даниел Лорер чака да види дали ГЕРБ ще поддържа проектокабинета на обединението ПП/ДБ. Представители, назначени от ГЕРБ, няма да има в проектокабинета на обединението. Първи мандат няма да подкрепим, а кабинетът, който предложихме е композиция от специалисти и политически лица, само че с най-вече експертен капацитет, изясни депутатът.

Той уточни, че всяка партия би трябвало да си отговори дали да има държавно управление, или да вървим на нови избори. Дали да се състав " магнитската коалиция " или държавно управление с втория мандат, следва да забележим, чака Лорер. Гарантирана поддръжка от други партии за кабинета на обединението към този момент няма.

ПП/ДБ нямат червени линии, които касаят експертиза на други хора. Даниел Лорер не изключва проектокабинетът на обединението да бъде подсилен от Българска социалистическа партия. Ако ГЕРБ не са удовлетворени от проектокабинета, дано те да покажат какво имат - дано хората да видят кабинета на " Промяната " и подобен на ГЕРБ, и да изберат кой е по-добър, прикани Лорер.
ТЕМА преди 20 часа 674 преди 21 часа 3123 преди 23 часа 892
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР