„В момента ГЕРБ е най-голямата парламентарно представена партия. Получихме за

...
„В момента ГЕРБ е най-голямата парламентарно представена партия. Получихме за
Коментари Харесай

Сачева: Не бягаме от нови избори, не бягаме от служебно правителство

„ В момента ГЕРБ е най-голямата парламентарно показана партия. Получихме за пети следващ път вота на гласоподавателите. Ние постоянно сме работили отговорно и от нас се изисква да проявим тази отговорност. Ще предложим кабинет и надлежно ще забележим каква поддръжка ще получим”. Това съобщи общественият министър и определена за народен представител в 45-ото Народно заседание Деница Сачева пред Диана Найденова в „ ”.

Тя разясни, че от партията нямат упования за оферти от тях кабинет, само че имат очакване за устойчиво ръководство, тъй като страната се нуждае от това.

„ Въпросът за състава на държавното управление занапред се разисква. Ние имаме задоволително персони в ГЕРБ, които са подготвени да поемат съответни постове. Хора, които имат опит и експертиза. Както експертна подготовка, по този начин и политическа”, изясни Сачева.

Според нея държавното управление е направило не малко през миналите четири години, по думите ѝ, изключително през последната една.

„ Имаше прекомерно доста хора, които работеха за разделянето на нацията. Един от тях беше президентът Румен Радев и това разделяне даде своите плодове. Този фрагментиран парламент съставлява това, което се случва в обществото - мощно разединено, мощно поляризирано и с доста висока степен на недоверие”, изясни общественият министър.

Сачева разяснява, че за разделянето не е отговорна изрично единствено партия ГЕРБ, а и всички останали водачи, които са считали, че могат да продължат да ръководят с разцепление. В момента бумерангът се върнал и топката е в тяхното поле.

На въпрос за какво гласоподавателите не са дали задоволително власт най-малко на един, благодарение на втори, да направи държавно управление, тя отговори: „ Защото няма водачи, които да сплотяват и няма водачи, които желаят да градят. Много малко са тези, които мислят за общото, за България. Прекалено доста беше разделянето, омразата и анти-ГЕРБ говоренето. Избирателите не са отговорни, отговорни са водачите им”.

Социалният министър не счита, че в актуалната „ кризисна” година е добре за България да се проведат три избора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР