В момента Европейската комисия (ЕК) е установила, че в Европейския

...
В момента Европейската комисия (ЕК) е установила, че в Европейския
Коментари Харесай

15 различни начини за проверка в ЕС на ваксинационните сертификати

В момента Европейската комисия (ЕК) е открила, че в Европейския съюз (ЕС) има 15 разнообразни метода на инспекция на. Проверяват се или всички, или на случен принцип. Проверяват граничните управляващи, летищните управляващи, самолетните компании, а на някои места всички по едно и също време.

След като на 1 юли Европейската комисия започва цифровия документ на Европейски Съюз за COVID-19, през днешния ден Комисията разгласява насоки по отношение на най-хубавите способи за инспекция на документите преди пътуването, с цел да се подсигурява допустимо най-безпроблемно напредване за пасажерите във въздушния превоз и улеснена работа за личния състав.

За да се избегне повтаряне, т.е. инспекции от повече от един участник (авиокомпании, обществени органи и т.н.), Комисията предлага развой на инспекция „ на едно гише “ преди заминаването, включващ съгласуваност сред органите, летищата и самолетните компании. Освен това страните – членки на Европейски Съюз, следва да подсигуряват, че инспекцията се прави допустимо най-рано и за предпочитане преди пасажерът да дойде на летището на тръгване. Това следва да подсигурява по-гладко пътешестване и по-малка тежест за всички участници.

Комисарят по превоза Адина Вълян съобщи: „ Използването в цялостна степен на преимуществата на цифровия документ на Европейски Съюз за изисква хармонизиране на протокола за инспекция. Сътрудничеството при система за „ обслужване на едно гише„ за инспекция на документите дава опция за безпроблемно пътешестване на пасажерите в целия Съюз. “

Незадължителният дигитален документ на Европейски Съюз за COVID-19 дава или доказателство за имунизация, демонстрира дали обещано лице има негативен резултат от SARS-COV-2 или се е възстановило от ковид. Тъй като броят на пасажерите се усилва през лятото, по границите ще би трябвало да се ревизира по-голям брой документи. Секторът на въздухоплаването е изключително смутен от това, защото да вземем за пример през юли се чака въздушният трафик да доближи над 60 % от нивата от 2019 година и по-късно да нарасне. Понастоящем, по какъв начин и какъв брой постоянно се ревизират документите на пасажерите, зависи от мястото на тръгване, директно прекосяване и идване на притежателя. Един по-добре съгласуван метод би спомогнал за отбягване на претоварването на летищата и ненужния стрес за пасажерите и личния състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР