В момента епидемията просто се развива. В България просто започна

...
В момента епидемията просто се развива. В България просто започна
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: В България епидемията от коронавирус се развива

В момента епидемията просто се развива. В България просто стартира по-късно. В момента пандемията следва епидемиологичните закономерности. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

Прекалените страхове първоначално доведоха до един доста отрицателен резултат. Част от хората бяха безпределно изплашени. Те и в този момент са изплашени, само че тези страхове са ирационални. Другата част от хората пък реагираха парадоксално – споделят "няма вирус, лъжете ", и не извършват и най-елементарните ограничения. Хората освен са изморени, на тях им е писнало, не желаят да ни слушат. И това е младата част от популацията, съобщи тя.

297 новозаразени с COVID-19 у нас, умряли са още 11 души

Трябва да приемем, че животът продължава. В живота поемаме опасности, уточни проф. Кожухарова.

Смятам, че децата би трябвало да стартират учебно заведение присъствено. Трябва да се прекъсне тази кошмарна история децата няколко месеца да учат отдалечено. Според последните изследвания децата не са рискова група, не са главен източник на зараза и не заразяват възрастните. Разбира се, би трябвало да бъдат взети всички защитни ограничения, сподели още епидемиологът.

Проф. Мира Кожухарова акцентира, че такива ограничения би трябвало да бъдат взети и в домовете за възрастни хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР