В момента епидемията от новия коронавирус се разпространява в света.

...
В момента епидемията от новия коронавирус се разпространява в света.
Коментари Харесай

Международната общност не позволява да обвиняват Китай в разпространението на коронавируса

В момента епидемията от новия ковид се популяризира в света. Някои западни антикитайски сили пускат клюки, че вирусът се появи и в други страни поради неефективното преодоляване на епидемията. Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео даже сподели, че Китай дава непълни данни, което усилва компликациите в предварителната защита на заболяването в Съединени американски щати.

Международната общественост даде обективна оценка за предварителната защита и контрола на епидемията в Китай, предава " Радио Китай ".

Според оповестения от взаимната експертна група на Китай и СЗО отчет, с помощта на подхванатите от страната безапелационни и строги ограничения за предварителна защита е била избегната болестта при 100 000 случая и построена защитна стена за разпространяването на вируса.

Според диерктора на програмата за изключителни обстановки на СЗО Майкъ Райън, макар че разпространяването на новия ковид в другите страни да не е еднообразно, те могат да извлекат опит от Китай. Чили съобщи, че ще изпрати експертна група в Китай, която да изследва китайския опит в оправянето с новата пневмония.

Китай дава огромни жертви в битката с епидемията, само че резултатите са позитивни и бе извоювано време в преодоляването ѝ в международен мащаб. Това е всепризнат факт.

Изказването на Майк Помпео, че разпространяването на новия ковид в Съединени американски щати се дължи на несигурни статистически данни от Китай, и е изцяло в прорез с обстоятелствата.

Някои западни страни политизират епидемията, което основава трудности за интернационалното съдействие. Например наложените от Съединени американски щати стопански наказания лимитират Иран от закупуването на лекарства от западните страни.

Китай продължава да поддържа тесните контакти със СЗО, навреме осведоми за обстановката с епидемията, интензивно осъществя предложенията на организацията и оказва по-голяма техническа поддръжка в международната битка с вируса. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР