В момента е много по-важно вътрешното оценяване и текущите оценки.

...
В момента е много по-важно вътрешното оценяване и текущите оценки.
Коментари Харесай

Министър Вълчев: В изпитите няма да се включва материал, който не е преподаван

В момента е доста по-важно вътрешното оценяване и настоящите оценки. В изпитите няма да се включва материал, който не е преподаван. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев по отношение на провокациите пред междинното обучение в условия на изключително състояние.
Важното е, че отдалеченото образование започва за доста огромна част от учениците. Да, имаме възпитаници, които не са обхванати, за тях ще има доучване. Сега е доста по-важно да направляваме резултата, смята министърът.
Дори по главните дисциплини, за една доста огромна част от децата е било по-интензивно това електронно образование. Всички учебни заведения от тази седмица започнаха с преподаването на нови познания. Децата даже имат повече да четат у дома, сподели Красимир Вълчев.
В изпитите няма да се включва материал, който не е преподаван. По-скоро ще се въздаржим от материала, който е преподаван отдалечено, изрази мнение министър Вълчев. Няма нищо съдбовно да спрем и до материала от първия период, уточни Вълчев. Той прикани шефовете да успокояват родителите, че няма нищо стресиращо във външното оценяване, което има за цел да покаже действителните резултати на учениците и да се реши на кои е нужно да се предложи спомагателна поддръжка, означи Красимир Вълчев. По думите му има възможност образователната година да бъде удължена - за сметка на юни и може би малко за сметка на юли месец. Всички би трябвало да се настроят, че лятото ще се работи малко повече, предвижда министърът.
По думите му казусът е 12. клас, защото там би трябвало да има координиране с европейските висши учебни заведения, защото нашите ВУЗ-ове са сговорчиви по тематиката. В момента просветителните министри на останалите европейски страни по-скоро се въздържат от прибързани решения, стана ясно още от думите на министър Красимир Вълчев. Според него Държавните зрелостни изпити не могат да се случат онлайн. Красимир Вълчев изрази оптимизъм, че зрелостниците ще имат и време за балове.
Министърът благодари на учителите и родителите, които се включват интензивно в тази спешна обстановка.
Темата за ковид продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР