>В момента движението в отсечка от 250 м се осъществява

...
>В момента движението в отсечка от 250 м се осъществява
Коментари Харесай

Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне след празниците

>
В момента придвижването в права от 250 м се реализира в една лента. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, а скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Преминаването в сектора е безвредно и водачите би трябвало да бъдат спокойни.

Веднага след празниците в Рилския манастир ще започват най-неотложните действия по обрушването на ската и слагането на мрежи. Преди това предприемането на каквито и било действия беше невероятно поради дъждовете. Работата стартира незабавно след празниците, тъй като ще се постанова за малко в избрани дни придвижването да се стопира, а това е несвоевременно през идната седмица, когато се чака натоварен трафик. Движението ще се контролира от " Пътна полиция “ като работата им ще бъде подкрепена и от чиновници на Областно пътно управление-Кюстендил и от пътноподдържащата компания.

За трайното подсилване на ската при 27-ти км следва провеждането на процедура по Закон за обществените поръчки за разработване на механически план за осъществяване на укрепителни и предпазни работи в секторите при км 27+665, км 27+700 и км 27+755. Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР