В момента държавата не удовлетворява желанието на Общината за развитие

...
В момента държавата не удовлетворява желанието на Общината за развитие
Коментари Харесай

Кметът обясни защо Общината иска летище Пловдив

В момента страната не удовлетворява желанието на Общината за развиване на летище " Пловдив " и по тази причина решението локалната администрация да поиска управлението на аеропорта е положително. Това разяснява кметът Иван Тотев във връзка проблема с концесията на летището, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

По думите му то и все още действа с голямата подкрепа на Община Пловдив и прилежащите й общини. Тотев разкри, че съгласно финансовите отчети все още летището е със загуба от 1 000 000 лв., което - по думите му, на фона на бюджета на града от над 350 000 000 лв. не е нещо притеснително. Загубите пък ще се тушират с решения за оптимизация, както и със тактики за привличане на капитал, разясни градоначалникът. 

" Не става дума за нещо по-различно от това, което прави страната, единствено ще е с по-голяма мисъл за местните потребности ", уточни Тотев. 

Що се отнася до настоящата концесия, то Тотев разяснява, че не би трябвало да се влиза в спор кой ще получи концесията, просто желанието на Общината е тя да има решителен глас при управлението на летището. " Което значи, че в случай че ние сме притежатели, това може да се случи. Ние отново може да работим с всеки един, който желае да влага в летище " Пловдив ". Всеки един, който желае да влага в карго терминал, отново може да го направи. Но се изключва противоположният момент  - в случай че един частник е притежател, няма по какъв начин ние да прокарваме нашите хрумвания. "

Казусът с локалния консорциум пък разяснява с думите, че въпросните компании отново може да осъществят вложенията си. 

" Не мога да схвана какво тъкмо ги тормози в случай, че те отново работят с обществен сътрудник в лицето на страната. Какво толкоз се сменя, в случай че общественият партньор е Общината? Някакъв страх ли има? Никой от Община Пловдив не е срещу там да има вложения, това ни е задачата. "  

Каквото и решение обаче да бъде взето от страната, администрацията ще се съобрази, значимото е по-бързо да се излезе от проблема, категоричен бе Тотев

" Няма мусене в тази работа, ние постоянно ще работим, с цел да поддържаме летище " Пловдив ". Дори и частният консорциум да стане концесионер, не значи, че Общината ще оттегли подкрепата си. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР