В момента британските политици са разделени на два враждуващи лагера

...
В момента британските политици са разделени на два враждуващи лагера
Коментари Харесай

Политически натиск от Англия УЕФА да изхвърли България!

В момента английските политици са разграничени на два враждуващи лагера поради Брекзит, като ръководещи и съпротива не могат да намерят общ език съвсем по никой въпрос. Но те безпрецендентно се сплотиха по един проблем - да натиснат УЕФА да изхвърли България от евроквалификациите.

Причината е в расисткия скандал, който избухна в понеделник вечерта на Националния стадион "Васил Левски ", когато на два пъти мачът сред България и Англия беше спиран поради предизвестия по уредбата към почитателите да спрат с актовете на расизъм против играчите от Албиона.

Още във вторник сутринта спортният министър на Англия Найджъл Адамс пусна публично писмо до УЕФА, в което прикани за бързи и жестоки дейности по отношение на България, само че без да посочва какви да бъдат те. Доста по-далеч обаче стигна представител на опозицията.

Д-р Розена Алин-Кан, която е министър на спорта в опозиционното държавно управление в сянка, непосредствено прикани служителите в Нион да изхвърлят българския народен тим от по-нататъшното присъединяване в акцията поради "крайно разочароващите и даже плачевни подиуми на расизъм в София " в понеделнишката вечер.

Редица депутати и от ръководещите, и от опозицията заеха сходна позиция, като във вчерашния ден и персонално министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън взе връзки по абсурда. Засега от УЕФА отблъскват натиска от британските институции най-малко в формалните си позиции.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР