В момента болниците не са пренатоварени заради коронавируса, но ако

...
В момента болниците не са пренатоварени заради коронавируса, но ако
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Броят на заразените с коронавирус може да достигне 10 000

 В момента лечебните заведения не са пренатоварени поради ковид, само че в случай че това се случи, идващото ходило е да се създадат полеви лечебни заведения, съобщи проф. Николай Витанов от Българска академия на науките.

Той сподели, че 80 % от хората съблюдават ограниченията срещу разпространяване на болестта, а 20 % не ги съблюдават. Именно последните повличат останалите. Пред бТВ математикът предвижда, че през есента у нас броят на инфектираните с ковид може да доближи 10 000.

В София има начало на дифузно разпространяване на епидемията, предизвести прф. Витанов.

По думите му щабът и държавното управление вършат всичко допустимо, с цел да не се получи пренатоварване на здравната система. Не се и чака тя да се пренатовари. " В края на април имаше наложени ограничения, които целяха да се хване епидемията още първоначално. Много е значимо по какъв начин ще я подхванете. Благодарение на тях броят на инфектираните беше дребен. След това ограниченията престанаха да се съблюдават, вследствие на което се получи нарастване на броя на случаите. Това не беше ненадейно получи се този второстепенен пик и в този момент сме в него ", разяснява още професорът.

" Към сегашния миг нещата стоят по този начин. Българското общество е разграничено на две - 80% от хората съблюдават ограниченията, само че другите 20% - не. Тези 20% повличат останалите ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР