В момента Божков, с право или не, се държи не

...
В момента Божков, с право или не, се държи не
Коментари Харесай

Анна Заркова: В момента Божков не е обвиняем, а обвинител. Сътрудничи на Следствието

”В момента Божков, с право или не, се държи не като обвинен, а като обвинител. Той упреква поименно депутати и министър. Той сътрудничи сега на Следствието. Разказва и помества доказателства ”. Това сподели пред БНР журналистката Анна Заркова - създател на доста книги за българския преход.
Според журналистката Божков показва пътища и автомагистрали, по които проверяващите могат да вървят. " Разследванията касаят корупционните схеми и допускат издаване на присъди по високите върхове на властта ", съобщи Заркова и добави, че няма недосегаеми, а има недосегнати.

" Отдавна стана традиция следствията за мафията у нас да текат по малките екрани под формата на някакви многосерийни филми ", счита тя. Журналистката дефинира разкритията на обвинения предприемач Васил Божков като част от този сериал:

" Ако приемем, че наказателното гонене против предприемача Божков - с неговите рекордни 18 обвинявания - не е просто следващата серия от сериала " Богатите също плачат ", а заслужава обособен сериал, можем да го назовем, примерно " Подигравка с властта " или " Презрение към властта ", разяснява Заркова.

Журналистката изрече подозрение, че основният прокурор като споделя, че е гледал сериала " Божков ", евентуално има поради, че към този момент е гледал " сериите с Цветан Василев от същия сериал ", само че това са разнообразни сериали:

" Сериалът " Божков " и сериалът " Цветан Василев " демонстрират плачевното положение на страната ни. Много зависи какъв ще е действителният им край ".

По думите ѝ подигравката, която си разрешава Васил Божков с властта, припомня на изцяло сринатото доверие в институциите в страната:

" Затова изходът от сериала е значим, тъй като или ще укрепи доверието в българските институции, или ще срине това доверие напълно ", безапелационна беше Заркова.

Тя предвижда дълготрайност на сериала " Божков ", макар че се внушава на обществото да не му се обръща внимание, тъй като предприемачът е обвинен, само че съгласно нея има възможност в бъдеще той да се окаже и " потвърдено почтен ", каквито се оказаха доста предприемачи, депутати и министри.

Според журналистката Божков показва пътища и автомагистрали, по които проверяващите могат да вървят.

" Разследванията касаят корупционните схеми и допускат издаване на присъди по високите върхове на властта ", съобщи Заркова и добави, че няма недосегаеми, а има недосегнати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР