В момента бизнес климатът в страната е подходящ за инвестиции.

В момента бизнес климатът в страната е подходящ за инвестиции. ...

КРИБ: Предлагаме много добри условия за Фолксваген.

В момента бизнес климатът в страната е подходящ за инвестиции. В тази връзка в България има условия за инвестиции от страна на ``Фолксваген``. Да, турският пазар като мащаб е доста по-голям, което може би натежава в избора, но въпреки това смятам, че България е подготвена за завод на ``Фолксваген``. Такова мнение изрази в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) Боряна Манолова.

,,Негативният фактор са може би външните фактори, като например рецесията в Европа, евентуален Брекзит без сделка. Затова компаниите инвестират в различни буфери, но трябва да се инвестира и в обучението на персонала.  В последните години пазара на труда се промени, превърнахме се в търсачи и създатели на таланти. Предлагаме много добри условия за работа``, сподели още Манолова.

По отношение на хакерските атаки зам.-председателят на КРИБ посочи, че те представляват една от най-големите заплахи за бизнеса, не само у нас, но и в световен мащаб.

По думите ѝ страната ни трябва да обсъди и приеме специално законодателство, което да предпазва бизнеса от подобни злонамерени атаки.

Източник: varna24.bg