В момента „БДЖ - Пътнически превози ЕООД разполага с 21

...
В момента „БДЖ - Пътнически превози ЕООД разполага с 21
Коментари Харесай

БДЖ разполага с 21 вагона, пригодени за достъп на лица с увреждания

В момента „ БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД разполага с 21 вагона, пригодени за достъп на лица с увреждания и лица с лимитирана пъргавина, от които 5 са в употреба, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Обикновено включването им в съставите на влаковете по дългите посоки се прави с предварителна поръчка, а останалите 16 са включени поетапно в ремонтната стратегия на сдружението.

За районните транспорти достъпът на лица с увреждания и лица с лимитирана пъргавина е обезпечен посредством обслужването с мотрисните влакове „ Сименс ", които са пригодени според признатите стандарти, оповестява министърът на превоза Росен Желязков.

Той разяснява оповестения търг за закупуване на нови вагони и мотриси и какъв брой от тях са планувани и приспособени за хора с увреждания.

В качеството си на публичен железопътен транспортьор БДЖ се задължава да обезпечи комфортен железопътен превоз на своите клиенти във всички области на страната. Именно посредством закупуването на новите вагони ще има опция да се обезпечи непрекъснатото пътешестване на профилирани вагони в съставите на влаковете, които обслужват дългите посоки в страната, декларира още Желязков.

Той отбелязва и че процедурата за закупуване на нови вагони е на стадий завършване на правенето на нужната документи и механически спецификации като се възнамерява да бъде стартирана до края на този месец.

От плануваните за закупуване 40 нови вагона, 8 от тях са пригодени за достъп на лица с увреждания и лица с лимитирана пъргавина. Тези вагони ще бъдат непрекъснато включени в съставите, които обслужват дългите посоки в страната.

Процедурата за поръчка на нови мотрисни влакове е на стадий правене на документи за нейното оповестяване, което е планувано да се реализира до края на 2019 година В нея наложително ще попада условието да бъдат с обезпечени места за достъп на лица е увреждания, прибавя още Желязков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР