В момента България е на шесто място в Европа по

...
В момента България е на шесто място в Европа по
Коментари Харесай

България е на шесто място в Европа на заразени с морбили

В момента България е на шесто място в Европа по брой случаи на инфектирани с морбили, заяви основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия. Установени са 460 заболели, от които 20-22% са до 13 месеца, а 76 на 100 са ромски деца.

Последните случаи на вътрешболнични инфекции са в столичната " Св. Анна ". Проверени са заболели, които са регистрирани като ваксинирани. Кунчев съобщи, че лекари, които са отчели неизвършени имунизации, ще бъдат глобени.

В края на февруари стана известно, че за предходната година районните здравни инспекции са създали 16 хиляди инспекции за това дали са били сложени всички наложителни ваксини съгласно имунизационния календар на България. Издадени са 112 акта на родители, които не са ваксинирали децата си. Отделно са били глобени и общопрактикуващи лекари и общ медицински личен състав.

Според Кунчев надалеч по-ефективни са акциите, в които намерено да се коментират потребностите от имунизация и да се дава отговор на разнообразни страхове на хората. А глобите биха могли да се ползват единствено за извънредно настроени родители, които изрично отхвърлят имунизации все пак. " Не одобрявам спекулацията, че имунизациите неведнъж дават нежелани реакции. Точно противоположното – минимален е броят на обявените нежелани реакции точно при имунизациите. Показателно е, че при 2 млн. и 200 хиляди имунизации през 2018 година са обявени едвам 108 нежелани реакции, множеството от които са така наречен преходни реакции – повишение на телесната температура, отичане или зачервяване към мястото на слагане на имунизацията ", означи тогава Кунчев. Само 15 от обявените случаи на отрицателни реакции били от имунизацията против морбили.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР