В момента 40 български граждани, организирани в група, искат да

...
В момента 40 български граждани, организирани в група, искат да
Коментари Харесай

МВнР опитва да прибере десетки блокирани българи в Мароко и Манила

В момента 40 български жители, проведени в група, желаят да изоставен Мароко. Засега обаче няма опция да изоставен страната. Работи се за позволение за специфични полети, в това число чартъри, които да бъдат разрешени. Има и блокирани наши сънародници и в Манила, които също са туристи. Това разгласи пред Bulgaria ON AIR зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Той посочи, че когато има анулирани полети и физическа неспособност да бъдат извършени такива, страната няма доста варианти. Работи се по това да се види какви самолети ще бъде разрешено да летят, с цел да организираме тяхното напредване, изясни Георгиев.

Актуална информация за рестриктивните мерки на напредването в Европа и по света

"Към нас се обръщат непрекъснато наши сънародници от разнообразни точки. Призоваваме нашите жители да не подхващат пътувания отвън България и да анулират към този момент планувани пътувания. Ежечасно се трансформират изискванията. Само преди няколко дни имахме обстановка с 12 български жители, които пътуваха от Франция и бяха в неспособност да преминат от Хърватия в Сърбия. Беше съдействано да минат границата и да се придвижат към България ", разяснява зам.-министърът на външните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР