В момента 22 милиона тона зърно са блокирани в украинските

...
В момента 22 милиона тона зърно са блокирани в украинските
Коментари Харесай

Зеленски с ужасяваща новина: 22 милиона тона зърно са блокирани в украинските пристанища

В момента 22 милиона тона зърно са блокирани в украинските пристанища. Това сподели президентът Володимир Зеленски по време на брифинг с премиера на Швеция Магдалена Андерсон в Киев, заяви организация Укринформ.

Зеленски означи, че реализирането на експортния развой ще бъде мъчно, само че несъмнено допустимо.

„ Искаме нашите фермери да продължат да работят и идната година, за новата годишна продукция. За да създадем това, би трябвало да изнесем всичко което имаме сега – ечемик, пшеница, царевица и така нататък Двадесет и два милиона тона сега са блокирани. Очакваме към 60 млн. тона наесен. “, сподели още президентът.

Зеленски акцентира, че на дипломатическо равнище се поставят старания, с цел да се подсигурява, страните да не купуват зърно от Руската федерация, което тя е откраднала в блокираните украински пристанища.

Преговорите с Турция и Организация на обединените нации не престават, съобщи Зеленски. " Украйна работи " непосредствено " с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш по въпроса. Организация на обединените нации заема позицията на водач, а не на модератор ", добави той.

„ Много значим миг е кой ще подсигурява сигурността на корабите, които ще дойдат при нас да товарят артикули. Това не може да е Русия. Ние нямаме доверие на нея. Точно за това приказваме с Турция “, сподели Зеленски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР