В момент на пандемия особено важна се оказа хигиената на

...
В момент на пандемия особено важна се оказа хигиената на
Коментари Харесай

Как да си направим дезинфектант у дома

В миг на пандемия изключително значима се оказа хигиената на ръцете – измиване със сапун и приложимост на антибактериални гелове . Многобройни проучвания потвърждават, че геловете с алкохолна централизация са най-ефективни в почистването и дезинфекцирането на ръцете.



Макар и не толкоз известни преди епидемията, антибактериалните гелове към този момент изчезнаха от асортимента на аптеките и дрогериите . С малко самообладание обаче може да си приготвите дезинфектант и вкъщи . В последните дни изключително известни станаха разнообразни предписания и аромати, с които да забъркате сами антибактериален спрей .
 
В реалност всички дезинфектанти са на алкохолна основа, само че съгласно експертите, с цел да бъдат ефикасни, процентът на алкохол в тях би трябвало да бъде над 60, даже 95%. Затова главната съставна част, която ще ви бъде нужна, с цел да приготвите сами дезинфектант, е алкохол. Необходими са още кислородна вода, глицерин, етерично масло за прелестен мирис.



В комфортно шишенце смесваме 100 мл алкохол, глицерин и няколко капки ароматно масло. Допълваме с дестилирана (преварена) вода; слагаме капачката и разклащаме.

Глицеринът ще помогне на по-гъста консистенция . За повече плътност може да добавите и гел от алое вера , който в допълнение работи успокояващо на кожата. Може да прочетете предписания и с " запарка от ленено семе ". Може да добавите и няколко мл кислородна вода.

Продуктът нанасяте върху дланта и разнасяте отмерено по двете ръце , до момента в който попие. Потъркайте дланите, след това втрийте сред пръстите, а най-после не забравяйте и външната част на ръцете.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР