В момент на отлив на туристи и на нарастваща паника

...
В момент на отлив на туристи и на нарастваща паника
Коментари Харесай

Италия променя методите на броене на заразените с новия коронавирус

В миг на отлив на туристи и на възходяща суматоха поради новия ковид Италия трансформира метода, по който ще рапортува за случаите на болест, както и разпоредбите за това кой да бъде проучен за съществуването на вируса, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Италианските управляващи възнамеряват занапред да вършат разлика сред хората, чийто тест за ковид е позитивен и пациентите, при които се следят признаци на COVID-19 - заболяването, предизвиквана от новия вирус. Това решение се дължи на обстоятелството, че болшинството от хората в Италия, при които е доказана болестта, не са фактически заболели.

Днес Италия заяви за два нови смъртни случая, свързани със болест с ковид, което прави общо 14 смъртни случая. Починалите са все възрастни хора, които са имали и други болести. Заразените са общо 528 души.

По апел на Световната здравна организация Италия също така ще прави разлика сред проби за ковид, дали позитивен резултат на регионално равнище, и резултатите, доказани и сертифицирани след това от Националния институт по опазването на здравето. СЗО акцентира, че единствено случаите, доказани на национално равнище, ще бъдат считани за публични случаи на болест.

Валтер Ричарди, почитан италиански представител в Световната здравна организация и консултант на италианското държавно управление по въпросите на битката с ковид, сподели през днешния ден, че " случаите, които се появяват в областите, не престават да бъдат считани за съмнителни и непотвърдени ". " Ще видите, че в идващите няколко дни ще има експлоадиране на епидемии в други страни също. Но другите страни са доста по-точни във връзка с техните способи за докладване на случаите ", сподели той.

Шефът на италианската Гражданска отбрана Анджело Борели сподели през днешния ден, че данните за 528 случая на болест в страната идват от отчети, предоставени от регионалните управляващи. Само 282 от тези случаи са доказани и от Националния институт по опазването на здравето, само че това са били и единствените резултати от проби, които институтът е имал опция да проучва до момента. Борели добави, че не чака забележителна смяна в цялостната численост на инфектираните в Италия, откакто всички резултати бъдат оценени от Националния институт по опазване на здравето.

Борели сподели през днешния ден, че от 528-те до момента обявени случаи на болест, 159 са се нуждаели от болнично лекуване. Борели заяви и 37 са били в интезивно поделение. Борели заяви и една добра вест - за 42 излекувани от болестта, оповестява в. " Кориере каузи сера ".

Италианската организация АНСА оповестява и за случай на бременна жена, инфектирана с ковид, която през вчерашния ден е родила крепко бебе в италианския град Пиаченца.

Подобрява се и " пациент номер едно " - 38-годишният мъж от Кодоньо, който се счита за първия случай на болест с новия вирус в самата страна.

АНСА оповестява и за инфектиран член на хора на операта Ла Скала в Милано. Днес той е изпратил известие до сътрудниците си, в което споделя, че към този момент няма признаци на заболяването и че лекарите са му споделили, че е на практика оздравял. Хористът е взел участие в зрелище на операта " Трубадур " на 12 февруари в Ла Скала. Случаят му поражда интерес, тъй като той е вдигнал температура на 13 февруари, което е седмица преди Италия да диагностицира " първия италински случай " на болестта - този в Кодоньо, добавя ломбардийският вестник " Джорно ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР