В момент, когато в моята квартира имаше обиск, сътрудникът на

...
В момент, когато в моята квартира имаше обиск, сътрудникът на
Коментари Харесай

Гръмна Преди Минути: Арестуваха Един От Най-Ключовите Медийни Шефове! 15 Години Затвор Заплашват Известния Журналист

" В миг, когато в моята квартира имаше обиск, сътрудникът на пресслужбата на Службата за сигурност на Украйна беше съобщила за моето задържане. Вече течеше конференция, в която звучаха освен обвинявания ", акцентира журналистът.

Вишински бе арестуван в Киев на 15 май сутринта в дома му, а през нощта бе изместен в Херсон. Журналистът е обвинен в държавна измяна и поддръжка на самопровъзгласилата се република Донбас. За това обвиняване може да получи до 15 година отнемане от независимост.

Многочасови обиски имаше и в офиса на РИА Новости в Киев и в домовете на някои сътрудници. Разпитани са 47 души.

Съпругата на Вишински Ирина описа, че няма никаква информация за изискванията, при които е арестуван брачният партньор й. Журналистът има здравословни проблеми и не може без медикаменти.

Генералният шеф на МИА " Россия сегодня " Дмитрий Кисельов прикани украинските управляващи неотложно да освободят Вишински и да прекратят преследването на медиите. Арестът бе наказан от доста публицисти от другите страни, написа нюз.бг.

От Кремъл отпратиха протестна нота към Киев с искане да бъде прекъснато насилието над публицистите.

Това не е първият произвол от страна на Службата за сигурност на Украйна. В края на април бе арестуван Елена Одновол, ръководител на кримския отдел на организацията " Доброволци на успеха ", която оказва помощ на ветерани. Тя отишла в Украйна при родственици и даже по новите закони на страната, забраняващи Георгиевската лентичка, не е имала в себе си нищо нелегално. Жителката на Крим също е упрекната в държавна измяна.

В петък пред украинското посолство в Москва се възнамерява акция в поддръжка на публицистите на РИА Новости в Украйна и МИА " Россия сегодня ".

Главният редактор на МИА " Россия сегодня " и телевизия RT Маргарита Симонян прикани всички неравнодушни да отидат на митинга. " Трудно е да се повярва, че подобен див лов на публицисти, които просто извършват своята работа, е допустима, още повече в Европа. Но това е по този начин ", съобщи тя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР