В момент, когато Германия се бори да убеди противопоставящото се

...
В момент, когато Германия се бори да убеди противопоставящото се
Коментари Харесай

Германският здравен министър планира нова кампания за ваксиниране на населението

В миг, когато Германия се бори да убеди противопоставящото се на имунизирането малцинство от популацията да се подложи на процедурата, министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах разгласи началото на нова акция за имунизиране през идната седмица, заяви ДПА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30113
" Наш дълг е да се обърнем към хората ", съобщи социалдемократът пред неделното издание на вестник " Билд ".

По думите му във вторник ще стартира необятна акция с плакати, както и с радио и телевизионни клипове. Около една четвърт от популацията на Германия към момента не е получило първата си ваксина против ковид.

Тази акция е " по-креативна " от предходните опити да се насърчи популацията да се имунизира. " И е на доста разнообразни езици ", добави Лаутербах.

Новата акция за имунизация е ориентирана към разнообразни целеви групи, в това число възрастни хора, фамилии и млади мъже в селските региони, както и към хора с мигрантски генезис.

" Трябва да опитаме всичко, с цел да преодолеем разликата във имунизацията, което е и причина за възможна наложителна имунизация ", сподели Лаутербах.

По данни на немския орган за надзор на болесттите, Института " Роберт Кох ", до началото на днешния ден минимум 61 милиона души в Германия са получили главната си имунизация с нормално нужната втора инжекция. Това е 73,3 % от цялото население. Най-малко 41,7 милиона души са получили и подсилваща имунизация.

Седемдневната национална заболеваемост от нови случаи на 100 000 поданици, регистрирана от " Роберт Кох ", за първи път надвиши прага от 800, като през днешния ден сутринта доближи 806,8.
Ден по-рано цената е била 772,7, а преди седмица общонационалната заболеваемост е била 515,7, за разлика от едвам 220,7 през предходния месец.

В неделя сутринта здравните управляващи в Германия оповестиха на " Роберт Кох " за 85 440 нови инфекции от ковид в границите на един ден, до момента в който преди седмица те са били 52 504.
Експертите чакат от ден на ден случаи, които не могат да бъдат регистрирани, частично тъй като потенциалът за проби и здравните кабинети от ден на ден се изчерпва.

 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30113  Собствениците на заведения: Недоумяваме за какво страната изгони имунизираните на улицата?! Собствениците на заведения: Недоумяваме за какво страната изгони имунизираните на улицата?!  Област Враца също мина 1000 на 100 000 инфектирани Област Враца също мина 1000 на 100 000 инфектирани  Психолози: Все повече хора страдат от психологични разстройства след COVID-19

Психолози: Все повече хора страдат от психологични разстройства след COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР