В момент, когато Доналд Тръмп е в хладни отношения с

...
В момент, когато Доналд Тръмп е в хладни отношения с
Коментари Харесай

След отдръпването от Германия Помпейо се насочва към Източна Европа

В миг, когато Доналд Тръмп е в хладни връзки с Германия и се кани доста да свие американското военно наличие там, първият посланик на Съединени американски щати Майк Помпейо разчита на по-безоблачно посрещане в Централна и Източна Европа.

Американският държавен секретар стартира на следващия ден петдневна обиколка из Европа, която ще завърши в Полша. Близката съюзничка на президента на Съединени американски щати гори от предпочитание да одобри на своя земя част от войските, напускащи Германия на Ангела Меркел, а с нея химията не се получава.

Обиколката ще го води също в Чехия, Словения и Австрия, където се планува той да призове съдружниците на Съединени американски щати да се оттеглен от китайския телекомуникационен колос " Хуавей ", международен водач в доставките на 5 джи мрежи.

Визитата в Словения ще е първото посещаване в страната на първи американски посланик от 2001 г.; Помпейо се чака апропо да подпише там съглашение за 5 джи, показаха чиновници от Държавния департамент без повече разяснения за спогодбата.

Помпейо подхваща това пътешестване, няколко седмици откакто бе оповестено изтеглянето на близо 12 000 американски бойци от Германия, 6400 от които ще бъдат върнати в Съединени американски щати, а 5600 - предислоцирани в други страни от НАТО, в това число Белгия и Италия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР