В момент, когато до границите ни бушува война и целят

...
В момент, когато до границите ни бушува война и целят
Коментари Харесай

В разгара на войната до границите ни ГЕРБ иска ново правителство

В миг, когато до границите ни бушува война и целят свят се пробва да се оправи с новите провокации, ГЕРБ реши да изиска промяна на ръководството в България. Партията разгласи във вторник, че към този момент нямало да е " градивна съпротива " – каквато в действителност не е била още от първия ден на новото държавно управление.

Наша отговорност е да поставим старания час по-скоро България да има ново ръководство, което е способно да отговоря на провокациите на рецесиите, сподели от парламентарната естрада Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ. В декларацията не се загатват нови избори, което евентуално значи, че от партията на Бойко Борисов упорстват за ново държавно управление в границите на този парламент.

По думите му страната се нуждае от ръководство, което " употребява всяка секунда от времето си за решителни дейности, а не за пояснения на следващия управнически гаф ".

" В сходни съдбовни моменти на рецесии, българската нация има потребност от единение и опция да разгърне целия капацитет, с който разполага ", сподели още Биков.

Изказването му идва дни, откакто водача на ГЕРБ Бойко Борисов прикани за, само че без да изясни какво тъкмо има поради.

" Считаме, че актуалната формула на ръководство е не просто несъответстваща на обстановката, а с всеки минал ден ще нанася от ден на ден вреди и провали на българския стопански, публичен и геополитически интерес. От тази позиция, наш дълг е да бъдем безкомпромисна съпротива ", уточни Биков във вторник.

Той напомни поръчката на някогашните ръководещи при започване на 47-ото Народно заседание, че ще бъдат градивна съпротива.

" Предложихме ви нашите експертиза, опит и поддръжка за взимането на значими за нацията решения. Срещу това получихме цялостен отвод за разговор, обидни квалификации и описи за арести. Днес ви споделяме, че оттук насетне, отхвърляме да демонстрираме схващане към вашата непросветеност, безнаказаност и липса на какъвто и да било нюх за национално отговорно държание ", сподели още Биков и добави, че " ръководството на страната не би трябвало да има формата нито на опит, нито на стартъп, нито на курс на образование ".

" Това (управляването на страната – бел. ред.) е сериозна и виновна задача, която би трябвало да се взема решение от хора, които имат нужните подготовка, нюх и воля за това. Длъжни сте да бъдете готови, тъй като нито един български жител не ви дължи нито време, нито самообладание. Време и самообладание не ви дължи и опозицията. Вие сте длъжни на обществото, а не то на вас. Защото точно обществото ви е дало заем на доверие, който сега пропилявате по допустимо най- безразсъдния и ненужен метод ", се споделя в декларацията на ГЕРБ.

Бившите ръководещи изброяват проблемите, пред които е изправена страната и показват, че съгласно тях настоящето държавно управление не се оправя с тези провокации.

" На този декор войната в Украйна изостри още повече нуждата от бързи и съответни реакции на държавното управление. Вместо това, още в първите дни на тази война, ръководещото болшинство генерира държавна рецесия, която завърши със промяна на министъра на защитата. Още в първите дни след началото на тази война, ние към този момент берем плодовете на нейните отрицателни стопански последици, без да имаме държавно управление и ръководещо болшинство, които да са способни да реагират отговорно и уверено ", уточни още Биков.

Според изследване на " Галъп интернешънъл болкан " от февруари множеството. Резултатите демонстрират, че 55.6% от запитаните са срещу предварителен избор, 17.5% одобряват сходна вероятност, а останалите се затрудняват да образуват мнение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР