В момчилградското село Груево се породи напрежение сред хората, заради

...
В момчилградското село Груево се породи напрежение сред хората, заради
Коментари Харесай

Жители на село Груево притеснени заради площадка за пластмасови отпадъци

В момчилградското село Груево се породи напрежение измежду хората, поради желанието на хасковска компания да строи площадка за предпазване на пластмасови боклуци, заяви БНР.

Кметът на село Груево Ахмед Сеидахмед изяснява, че хората са обезпокоени, поради вероятността селото да се трансформира в бунище.

По думите му хората не знаят какви пластмасови боклуци ще се изхвърлят и не имат вяра, че отпадъците ще бъдат съхранявани краткотрайно.

Стартирали сме подписка, хората не са съгласни, не желаят бунище в региона на селото, добавя кметът.

Фирмата вложител е записана в края на предходната година и капиталът с който разполага, съгласно комерсиалния указател е 100 лева

В капиталовото желание, изпратено до Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково написа, че площадката ще бъде за предпазване на пластмасови боклуци, които ще идват от България и страни от Европейски Съюз. Дейността щяла да съставлява краткотрайно предпазване на отпадъците и извозването им до пререботваща компания в Кърджали.

" Площадката се намира на спирка Джебел преди село Груево и е някогашна асфалтова база на ПКС Кърджали, благосъстоятелност на " Строителство и ремонт " Кърджали ", разяснява Севдалин Огнянов, шеф на Дирекция Устройство на територията, кадастър и регулация в община Момчилград.

Базата била неработеща и неизползваема от близо 20 години.

Площта на парцела е 15 000 квадратни метра, като сега потенциалът разрешава предпазване на до 5000 тона боклуци. Предвидено е обаче той да се усили от 50 000 до 250 000 тона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР