В моловете ще функционират само застрахователните, банкови гишета, офиси, хранителни

...
В моловете ще функционират само застрахователните, банкови гишета, офиси, хранителни
Коментари Харесай

Министър Ананиев уточни какви са точно две от строгите му заповеди и поясни за моловете

В моловете ще действат единствено застрахователните, банкови гишета, офиси, хранителни вериги. Тези, които не престават да работят и тези, които имат някакви ограничавания, както при заведенията за хранене, те могат да правят своята активност, само че при строго съблюдаване на санитарно хигиеничните условия.

Това се отнася и за тези, които не преустановяват визитите. Не би трябвало да има скупчване на хора в съответния магазин, с цел да не се получи предаване, в случай че има наоколо някой инфектиран.

Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

Той добави, че втората заповед, която е издало здравното министерство не е толкоз строга, колкото първата.

"Концентрирали сме се върху местата, на които има по-големи скупчвания. Останалите търговци би трябвало да доставят популацията. Ще въведем удължение на периода на хора, които получават скъпо струващи медикаменти, с цел да спокойни хората, че ще бъдат снабдени ", посочи Ананиев.

Вътрешният министър Младен Маринов изясни, че във връзка с малцинствата би трябвало да има по-засилен надзор в тези елементи.

"Премиерът разгласи, че подхващаме дейности за удължение валидността на персоналните карти и книжките. Това би трябвало да стане с смяна в закона, което ще се извърши в къси периоди. Ако през днешния ден ви изтича персоналната карта, ще годна още половин година и ще ви дадем опция да не се трупате по гишетата ", сподели още Маринов.

"Със страха на хората от ковид може да тръгне вълна от телефонни измами. Моите рекомендации са хората да не имат вяра на никой различен, с изключение на органите на Министерство на вътрешните работи и да се обръщат неотложно към 112, в случай че имат подозрения и терзания ", разгласи вътрешният министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР