В моето семейство имам болни от алкохолизъм хора и ми

...
В моето семейство имам болни от алкохолизъм хора и ми
Коментари Харесай

Мира Добрева с чутовни признания: Да, истина е! Има болни от алкохолизъм в семейството ми

„ В моето семейство имам заболели от алкохолизъм хора и ми се е налагало доста пъти да бъда до тях. Те са едни страдалци, които постоянно имат потребност от нашата поддръжка. Мислех си, че познавам тази болест, само че се оказа, че нищо не знам за нея. И когато започнах моето изследване – разбрах, че това е болест, която има потребност от пояснение “.
Това самопризнание направи Мира Добрева в ефира на „ България Он Ер “. То пристигна в подтекста на новата книга на журналистката „ Светулки зад решетките “ – разказ за болките, раните, белезите, които зависимостите оставят. В същото време книгата е и избавление, само че и едно огромно предизвестие, че зависимостите могат да отблъскват, само че могат и да събират.
„ Покълна като концепция, която аз пробвах да убия и да я унищожа, с цел да не се развие, тъй като смятах, че никой няма потребност от това признание за живота на алкохоличките, тъй като в книгата става дума за две дами. Те са основните герои, несъмнено, има и мъжки персонажи. Махах, добавях страници, боязън ме беше да не изчезне преносимият компютър ми, което е необичайно положение на духа, тъй като всичко към този момент се съхранява в „ облаци “, сподели създателят на книгата.
Първоначално книгата е била от 600 страници. Редактор на романа е Владимир Зарев.
„ Той е мой от доста кумир от доста време. Имам всяка една негова книга – и остарялото, и новото издание. Дори към този момент имам негови неиздадени книги от по-младежките му години. Познавам в дълбочина неговото творчество “, показа Добрева.
Тя призна, че първото име на романа е било „ Светулките “.
„ Тогава Владимир Зарев ми звънна и ми сподели: „ Мира, това е нещо извънредно, аз съм слисан от метода, по който сте описали историите, само че имам едно предложение за вас – дано романът се споделя „ Предупреждението “. Тогава му споделих, че това не е научна литература, която да дава акъли по какъв начин да се оправим с алкохолизма. Казах му, че държа на името и той добави „ Зад решетките “, описа още създателят на книгата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР