В моето интервю за Шоуто на Джо Коен разказах за

...
В моето интервю за Шоуто на Джо Коен разказах за
Коментари Харесай

Изберете фастинг, спрете олиото от семена и изключете Wi-Fi у дома

В моето изявление за „ Шоуто на Джо Коен " описах за няколко съществени правилото, които на процедура всеки може да интегрира в живота си, с цел да реализира по-добро здраве. Дори дребни промени водят до обилни усъвършенствания на здравето с течение на времето, изключително когато знаете къде да насочите силата си.

Елиминирането на растителни масла (от семена) от вашата диета и излагането на повече слънце са преди всичко в моя лист със здравословни привички. Възприемането на фастинг (периодично гладуване) също е значимо. Упражненията и отбраната от електромагнитни полета приключват моя целесъобразен лист. 

Пет съвета за по-здравословен живот




1. Спрете да консумирате растителни мазнини, в това число и олио от семена. Те съдържат линолова киселина - тя е в спектъра на полиненаситените мастни киселини (PUFAs). Представлява към 90% от хранителния банкет на омега-6. Високо наличие на омега-6 имат соята, памучното семе, слънчогледът, рапицата (канола), царевицата и шафрана. 
Омега-6 се смята за провъзпалителна заради линоловата киселина, която мощно усилва окислителните свободни радикали и предизвиква митохондриална дисфункция. Омега-6 мазнините би трябвало да бъдат уравновесени с омега-3 мазнини, с цел да не бъдат нездравословни. За страдание, множеството американци употребяват доста повече омега-6, в сравнение с омега-3.
Повечето от продуктите с омега-6, които хората употребяват, в това число олиото от разнообразни семена, са повредени и окислени посредством обработка. Окислената омега-6 развива липидни хидропероксиди, които бързо дегенерират в окислени метаболити на линолова киселина (OXLAM). Тези метаболити  могат да причинят голям брой проблеми в тялото ви - разнообразни клетъчни разновидности, канцерогенни трансформации, тромбози и други.
Може да възникне и метаболитна дисфункция, тъй като OXLAM са токсични за черния дроб и се свързват с възпаления, фибрози и неалкохолна стеатоза. 
Линоловата киселина се намира в съвсем всяка модифицирана храна, в това число ресторантски храни, подготвени сосове за ястия и сосове за салати, тъй че с цел да я елиминирате, ще би трябвало да премахнете множеството модифицирани храни и ресторантски храни от вашата диета - в случай че не можете да потвърдите, че готвачът готви единствено с краве масло.
Тъй като животните се хранят със зърнени храни с високо наличие на линолова киселина, тя се крие и в доста видимо „ здравословни " храни като пилешкото и свинското. Зехтинът е друга здравословна храна, която може да бъде прикрит източник на линолова киселина, защото постоянно се смесва с по-евтини масла от семена.


2. Излагайте се повече на слънце — евентуално сте осведомени с многото изгоди за здравето от усъвършенстваните равнища на витамин D. Но едно значимо предизвестие е, че в идеалния случай витамин D би трябвало да се набира от здравословно излагане на слънце, а не от перорална добавка. Адекватното излагане на слънце естествено ще увеличи равнищата на витамин D до здравословни равнища. Откритията за благотворното въздействие на слънчевите лъчи върху човешкия организъм се усилват. 
Много хора не знаят, че единствено 5% от мелатонина в тялото ви - мощен противораков сътрудник - се създава в епифизната жлеза. Останалите 95% се създават във вашите митохондрии - при изискване, че се излагате вярно на слънце. Всъщност витамин D е повече от евентуално биомаркер или сурогат на излагането на слънце, което е толкоз комплицирано забъркано в производството на мелатонин.
През деня, в случай че се излагате задоволително на слънце, околните инфрачервени лъчи проникват надълбоко в тялото ви, посредством комплициран химико-физичен развой се подтиква производството на мелатонин във вашите митохондрии. Когато се излагате задоволително на слънце денем, вашите митохондрии ще се къпят в мелатонин, като по този метод понижават оксидативния стрес. 


3. Изберете фастинга за ваш хранителен режим. Ако към момента се храните три пъти дневно — заран, обед и вечер — пропускате една от най-мощните безвъзмездни здравни „ интервенции ". Периодичното недояждане включва ограничение на прозореца ви за вдишване на храна от шест до осем часа дневно вместо над 12-часовия прозорец, който множеството хора употребяват.
Когато ядете през целия ден и в никакъв случай не пропускате хранене, тялото ви се приспособява към изгарянето на захарта като главно гориво, което води до намаление на ензимите, които употребяват и изгарят насъбраните мазнини. В резултат на това ставате все по-устойчиви на инсулин и стартирате да наддавате на тегло. Когато организмът има усложнения в метаболитния развой, тялото ви разчита най-вече на глюкоза или захар като гориво, вместо да употребява мазнини като главно гориво.
Въпреки че мазнините са в обилие, тялото ви няма метаболитен потенциал да доближи до тях. При множеството хора непотребното гориво се съхранява под формата на мазнини. Никой обаче няма повече от към два дни ресурси от захар в тъканите си. Ето за какво, когато за първи път започнете периодическото недояждане без достъп до запасите си от мазнини, бързо ще изчерпите запасите си от захар и може да ви падне кръвната захар. Може да изпитате замаяност и отмалялост, което е симптом, че не сте метаболитно гъвкави. Периодичното хранене предизвиква инсулиновата сензитивност и усъвършенства ръководството на кръвната захар посредством увеличение на инсулин-медиираните равнища на асимилиране на глюкоза. 
Фастингите не се предлагат за хора с поднормено тегло, бременни или кърмещи. Също по този начин би трябвало да внимавате, в случай че приемате избрани медикаменти, като тези за кръвно налягане или кръвна захар. 


4. Упражнявайте се постоянно. Физическото натоварване е може би най-важното „ лекарство ", за което знаем. То е мощна намеса за попречване на Алцхаймер и други хронични болести. Ако спортувате постоянно, поражда „ дирижирана хореография на биологичните процеси " и физиологичният отговор на тялото ви е възстановяване на енергийния метаболизъм, понижават оксидативният стрес и възпаленията, тъканите се възвръщат, подтиква се растежният фактор. 
Ако знаете, че сте изложени на нараснал риск от деменция, да вземем за пример в случай че непосредствен член на фамилията е бил диагностициран, още по-важно е да се придържате към постоянна стратегия за извършения. При възрастни хора, които са изложени на висок риск от деменция, когнитивният спад може да бъде понижен с цялостна стратегия, ориентирана към диета, извършения, образование на мозъка и ръководство на метаболитни и съдови рискови фактори.
Спортуването в началото подтиква производството на протеин, наименуван FNDC5, който от своя страна задейства производството на BDNF или мозъчен невротрофичен фактор. Във вашия мозък BDNF освен резервира съществуващите мозъчни кафези, само че също по този начин задейства мозъчните стволови кафези да се преобразуват в нови неврони и дейно поддържа мозъка ви в добра форма.


5. Защитете се от ЕМП — Електромагнитните полета (ЕМП) са цигарите на XXI век — и множеството хора са изложени по 24 часа дневно. Радиацията се излъчва от мобилни телефони, клетъчни кули, компютри, интелигентни измервателни уреди и Wi-Fi... И това са единствено някои от виновниците. Излагането на тяхното излъчване предизвиква сериозна митохондриална дисфункция заради увреждане от свободните радикали. Сред най-често срещаните последствия от хроничното излагане на ЕМП на мозъка ви са: АлцхаймерТревогаАутизъмДепресияЕМП имат пръст в сърдечните проблеми и безплодието. Данните от проучванията, извършени от Националната токсикологична стратегия (NTP), сочат, че излагането на радиация от мобилни телефони е довело до тумори на мозъка и надбъбречните жлези. Въпреки че е съвсем невероятно да се избегне изцяло излагането на ЕМП, има на практика способи да го ограничите. 
Една от тактиките е да свържете вашия настолен компютър към интернет посредством кабелна връзка и да поставите вашия работен плот (както и мобилния си телефон) в самолетен режим. Също по този начин избягвайте безжични клавиатури, тракболове, мишки, системи за игри, принтери и домашни телефони. Изберете кабелните версии. Ако би трябвало да употребявате Wi-Fi, изключвайте го, когато не го употребявате, изключително през нощта, когато спите. Изключването на електричеството във вашата спалня през нощта също ще помогне за понижаване на рисковете.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР