В мнозинството си българите оценяват положително икономическата обстановка в страната,

...
В мнозинството си българите оценяват положително икономическата обстановка в страната,
Коментари Харесай

"Барометър": 54,3% от българите са доволни от икономическия климат в страната

В болшинството си българите правят оценка позитивно икономическата конюнктура в страната, въпреки че не биха се отказали от нарастване на персоналните си доходи.  Това демонстрира изследване на „ Барометър България “ в първите седмици на новата година. Позитивната оценка за развиването на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната поддръжка към ръководещата коалиция.

Усилията на ръководещите за финансова непоклатимост в страната очевидно не остават незабелязани, като 54,3% от респондентите са удовлетворени от икономическия климат и благоприятни условия в България. На противоположно мнение са 35,7%, съгласно които икономическата обстановка в България е отрицателна, а 10% не могат да преценяват.



Традиционно при изследвания българите са недоволни от персоналната си финансова обстановка или считат, че би могла да бъде и по-добра. И при настоящето ни изследване  удовлетворени от личните си приходи са 34,7%, а 59,7% ги правят оценка като незадоволителни.  Относително дребен е делът на интервюираните, които нямат мнение или им е мъчно да преценяват позицията си по този въпрос – 5,6%.

 

Електоралните настройки на интервюираните не търпят обилни промени по отношение на последното изследване на „ Барометър България “ през декември.  В Народното събрание сигурно попадат четири обединения.



Преизчислените данни от деклариралите, че ще гласоподават демонстрират, че водеща политическа мощ остава ГЕРБ с 35,5% поддръжка, следвани на изразителен период от Българска социалистическа партия с 28,2%. Третата позиция е оспорвана от Движение за права и свободи и „ Обединени патриоти “ с по 11% утвърждение. Евентуалната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представеност, подкрепена от 3,6% от интервюираните, а Демократична България може да разчита на 3,2%.

Значителен и леко възходящ спрямо месец е делът на негласуващите – 41,9%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР