В Многонационалния център за съвместна подготовка на Сухопътните войски на

...
В Многонационалния център за съвместна подготовка на Сухопътните войски на
Коментари Харесай

Започна българо-американската военна подготовка Combined Resolve XIII в Германия

В Многонационалния център за взаимна подготовка на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа в Хоенфелс, Германия, стартира първата за тази година взаимна ротационна подготовка "Combined Resolve XIII " с присъединяване на български военнослужещи от Сухопътните войски. Тя ще се организира до 5 февруари и в нея вземат участие 90 военнослужещи от 1-ва механизирана рота от състава на Единния център за начална подготовка в Плевен с 10 бойни машини на пехотата (БМП-23), оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

По време на взаимната подготовка българското формирование е включено в състава на американски батальон. Командир на ротата е капитан Евгени Петров, а старши народен представител е майор Велин Кехайов от Единния център за начална подготовка.

През март стартира най-голямото от четвърт век военно обучение на Съединени американски щати в Европа

Съвместната българо-американска подготовка включва курс за образование на експерти и инструктори и полево обучение "Force on Force ".

Вчера българските военнослужещи организираха занимание за предоставяне на допуск за ръководство на високопроходима многоцелева колесна машина (HMMWV) и на лекотоварен боен камион (LMTV).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР