В многомесечните разговори с нашите партньори стигнахме до извода, че

...
В многомесечните разговори с нашите партньори стигнахме до извода, че
Коментари Харесай

Борис Бонев: Какво се очаква от Васил – да се отрече от семейството си?

„ В многомесечните диалози с нашите сътрудници стигнахме до извода, че е по-добре да подкрепим самостоятелен претендент за кмет. Което не значи, че в партиите, които го поддържат, нямат подобаващи претенденти за кметове. Просто беше ненужно да вкарваме напрежение в случай, че Васил има всички качества, които са нужни. Той може да сплотява хората, аз имам повече заостреност и познания за София, а той може да приказва с хората, тъй че сме съвършен тандем. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ самостоятелният общински консултант в СОС, създател на „ Спаси София “ и лидер на общата листа за локалния избор в столицата на обединяването на ПП-ДБ, „ Спаси София “ и „ Екипът на София “ Борис Бонев.

„ Това е комплициран и тежък развой, да създадем екип, който да влезе квалифициран в общината, приказвам и за районните кметове. Ако имаме болшинство в общинския съвет е обикновено тази група да си избере ръководител в Общинския съвет, и това е обикновено да е лидерът на групата, какъвто сега съм аз “, разяснява Бонев.
Аз доста добре разбирам реакцията на хората сега, само че мисля, че тя е прекомерно остра, тъй като би трябвало да съдим за хората по техните дейности. Какво се чака да направи Васил, да се отхвърли от фамилията си? Той не може да си избира дядовците.
„ Доколкото ми е известно господин Терзиев има настройката да отговори на всички въпроси по отношение на Държавна сигурност и неговите родственици. Разбирам хората, които реагират остро, само че те ще се успокоят по-късно – аз произлизам от семейство, което е жертва на комунистическия режим, само че в нашето семейство сме решени да не забравяме, само че и да не търсиш реваншизъм. За мен това е поколенчески въпрос . Аз съм от потомство, което не е жертва на комунизма, не съм го виждал с очите си, ние четем за него в учебниците “, разяснява Бонев рецензиите към Терзиев по отношение на неговия фамилен генезис.

„ Със сигурност не ми е прелестно, уповавам се, в случай че бъдат отворени тези досиета да няма нелицеприятни неща, и тогава ще би трябвало да се работи съгласно това каквото излезе. Но аз съм дал своя вот доверие на Васил като добър експерт и човек, който познавам от години, който е построил една от най-успешните български компании. Критиката е алените куфарчета, отрочетата на Държавна сигурност, на тях им е бил елементарен животът, на тях всичко им е обещано безплатно и по тази причина са толкоз сполучливи. Аз не се сещам за известните отрочета на Държавна сигурност, които да са съумели в ИТ бизнеса , който е мощно конкурентен, освен на българска почва, а в международен мащаб. Това ясно демонстрира, че не става никога въпрос за някой, който е получил безплатно нещо, а човек построил с екипа си от нулата един извънредно сполучлив бизнес “, акцентира Бонев.

Моят апел към хората е да се замислят кой си избира родителите и да видят този човек какво е направил . Иначе това с неговите родственици не ни оказва помощ, само че дано хората се замислят върху това, което споделям “, добави самостоятелният общински консултант.
Всички претенденти за районни кметове ще бъдат оповестени в границите на месец. Създали сме тежък развой на асортимент, в който всеки претендент би трябвало да показа идея, и то много подробна, за развиване на региона или за съответния сектор. След това минават на изявление пред комисия, формирана от всички политически партии и цивилен организации, на които са много „ трагично “ разпитвани за всичко.
„ След това се минава през така наречен „ due diligence “ – инспекция на минало, бизнеси присъединяване в публични поръчки и така нататък “, добави Бонев. „ Създали сме развой за избор на най-подходящите хора, който досега не е бил създаван “, увери той.

Бонев уточни и кои ще са трите съществени целта на локалната коалиция:

Първият приоритет са огромни вложения в кварталите. Целта ни е там, когато излезете от блока всичко да бъде подредено и ново. За да се случи няма да действаме на парче, а ще хващаме цялостен микро регион и ще създадем всичко от-до. Пари има задоволително, в този момент няма, тъй като се крадат. Вторият приоритет е транспарантното ръководство в полза на жителите. Имаме самочувствието от „ Спаси София “, че сме организация, която взе участие в следствията за най-големите далавери в София. Третият приоритет е София да бъде чист, зелен и проспериращ град. Защото макар стотиците милиони, които се дават на сметопочистващите компании, това не е по този начин. “

По думите на ръководителя на „ Спаси София “ казусът с неналичието тук-там в детските градини в София може да бъде решен в границите на един мандат .

„ Ще се строят детски градини, има още места. Няма да можем да решим казусът с яслите обаче, само че в границите на 4 години мислим, че можем да свалим броя до 2000 неприети деца при 8000 в този момент. До 6 години мисля, че можем да решим напълно казуса “, сподели Бонев.

Той добави, че към този момент са набелязали над 30 места в кварталите, които са подобаващи за създаване на паркинги , а проектите за центъра включват под земята паркинг под площад „ Възраждане “.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР