В много украински градове рано тази сутрин са прозвучали сирени

...
В много украински градове рано тази сутрин са прозвучали сирени
Коментари Харесай

Ден 17: Сирени за въздушни нападения на много места в Украйна

В доста украински градове рано тази заран са прозвучали сирени за въздушна паника, оповестява Ройтерс.

Вой на сирени е имало в столицата Киев, в град Лвов, в Одеса, Харков, Черкаси, както и в град Суми в североизточната част на страната.

На сателитни фотоси от петък се вижда, че съветските сили се прегрупират на северозапад от Киев. Те не престават да се разполагат все по-близо до Киев и правят артилерийски обстрел по жилищни региони.

Украинските управляващи упрекнаха Русия, че е обстрелвала с тежка артилерия южния украински град Николаев и е нанесла вреди на онкологична болница и няколко жилищни здания. Според основният доктор на болничното заведение Максим Безносенко по време на обстрела в лечебното заведение са се намирали няколкостотин пациенти, само че никой не е ранен.

Руските сили ускориха офанзивите си против Николаев, ситуиран на 470 километра южно от Киев, и се пробват да обкръжат града.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че общо 7 144 души са били евакуирани от четири украински града в петък. Този брой е доста по-нисък от броя на хората, евакуирани предходните два дни.

Зеленски упрекна Русия, че отхвърля да разреши на хората да бъдат евакуирани от Мариупол и уточни, че Украйна ще опита още веднъж да достави храна и медикаменти в града през днешния ден.

По думите му поданици на Чернигов, Енергодар, Хостомел и Козаровичи са съумели да избягат в петък.

В Русия преводите от чужбина ще бъдат изплащани в кеш единствено в рубли

Руснаците, които получават превод на пари от задгранични банки, ще може да теглят парите си единствено в рубли.

Новата мярка ще влезе в действие от през днешния ден, само че няма последна дата.

Във вторник Руската централна банка разгласи, че до 9 септември банките няма да могат да продават задгранична валута.

Съединени американски щати упрекнаха Русия, че нарушава правилата за нуклеарна сигурност

Съединени американски щати упрекнаха Русия в нарушение на правилата за нуклеарна сигурност, като показаха, че са обезпокоени от продължаващия съветски обстрел по нуклеарни обекти в Украйна, съобщи Ройтерс.
Същевременно Съединени американски щати обявиха, че към този момент не са засечени никакви признаци на изпускане на радиация.

Следим известията за нанесени вреди на изследователския център в Харков. Краткосрочният риск за сигурността е невисок, само че продължаващият обстрел от страна на съветските военни по нуклеарни обекти би трябвало да бъде прекратен, уточни в Туитър американският министър на енергетиката Дженифър Гранхолм.

Youtube блокира в целия свят каналите на съветски медии

Youtube блокира достъпа по целия свят до каналите, свързани с медиите, финансирани от съветската страна, съобщи Ройтерс.
Платформата за видеообмен уточни, че решението е обвързвано с политиката за възбрана на наличие, което отхвърля или омаловажава документирани насилствени събития.

От Youtube прецизираха, че нахлуването на Русия в Украйна сега се преглежда като принудително събитие и материалите, нарушаващи тези правила, ще бъдат отстранени.
Говорителят на платформата Фаршад Шадлу уточни, че блокирането на съветските медии е в сходство с тази политика.

Платформата към този момент блокира водещите съветски държавни канали RT и Sputnik в цяла Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР